RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatoverte seg selv

(Fam Irvoll)
Sist oppdatert:
Klesdesigner Fam Irvoll liker nåler av mange slag.

(SIDE2): - Jeg hadde en helt fryktelig tatovering der fra før, en helt utbleket bitte liten tribal. Nå synes den ikke, den er borte, sier Fam Irvoll fornøyd til Side2, etter å ha tatovert seg selv på stortåa.

I stedet har hun nå en Hello Kitty og fire små røde hjerter samme sted.

Kritikerrost
Irvoll sto under Oslo Fashion Week tidligere denne måneden fram som en av Norges mest kritikerroste designere. Og ikke bare er hun en dame som er kjent for sine fargesterke klær, hun har også flere tatoveringer på kroppen - minst like fargerike.

Les: Falt pladask for Fam Irvoll

Les også: Strippet på catwalken

Det er altså ikke den første tatoveringen som er påført Fams kropp, men den første hun har gjort på seg selv.

- I fjor laget jeg en tatovering på kjæresten min, så da en venn av meg nå skulle vise hvordan man setter sammen en tatoveringsmaskin, så tenkte jeg at nå skal jeg lage en på meg selv, sier Fam, som annonserte tatoveringen på Facebook.

Glemmer smerten
Hun avviser at det er så vondt som de fleste nok vil forestille seg.

- Det var ikke så vondt, faktisk ikke. Man konsentrer seg så fælt at man glemmer smerten. Og jeg er ganske imponert selv, det ble en ganske så rett strek da. Tross alt er tåa langt unna, jeg er ikke så mye akkurat, ler hun.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

- Forferdelig stygge
Det er en enkel grunn til at Fam valgte å smykke seg selv - hun har hatt flere tatoveringer hun er blitt lei av.

- Jeg tok så mange forferdelige stygge tatoveringer på 90-tallet. Jeg hadde en til tribal på armen, en forferdelig stjerne med et kinesisk tegn inni – det ble en sau med et Hello Kitty-dyr. Jeg hadde også en Shiva på ryggen som aldri ble ferdig. Den er på vei til å bli Alice i Eventyrland, sier Fam, som mener de nye tatoveringene passer henne langt bedre.

- De matcher jo resten av meg, jeg er veldig glad i den type stil, sier Fam, som også skal tatovere venninner - etter at hun har fått bestilt eget utstyr.

- Jeg tenkte at siden jeg skal tatovere på vennene mine, så måtte jeg øve på meg selv først, sier Fam, som ikke anbefaler hvem som helst å sette i gang med tatoveringsnåler.

Ikke ferdig
Fremdeles er det minst to tatoveringer som gjenstår å endre - en stor som viser ei jente med en sprayboks i hånda og adidassko på beina. Den mener Irvoll er så stygg at hun nesten må spare.

- Jeg drev med graffiti selv på den tiden, men nå skulle jeg nesten betalt penger for å få den fjernet. Dessuten kom jeg bare halvveis med den andre storetåa i dag, før maskinen røyk. Der skal det bli et anker - men foreløpig ser det ut som et kors, ler Fam.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere