RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatoverte tenåringer lever farligere

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ifølge en ny norsk undersøkelse lever tenåringer som tatoverer og piercer seg et farligere liv med mer sex, røyk og alkohol enn sine jevngamle. Se hva leserne mener om saken.

I tillegg blir de også oftere tilbudt narkotika, viser en ny representativ undersøkelse blant ungdomsskoleelever i Ålesund, skriver Tidsskrift for Den norske lægeforening, melder ANB.

- De oppsøker farlige situasjoner og får tidlig seksuelle erfaringer. De rapporterer også at foreldrestøtten er svak og at de ikke er fortrolige med foreldrene sine, sier Eivind Meland ved seksjon for allmennmedisin ved Universitetet i Bergen til Dagsavisen.

Mer sosiale
Ifølge Meland trives de heller ikke så godt på skolen som andre elver, og de er heller ikke like opptatt av å gjøre det bra. Men alt er ikke negativt

- Vi skal ikke svartmale situasjonen for tenåringer med tatovering og piercing. De deltar like mye i idrett som vennene og er til gjengjeld mer sosiale. De har stor grad av nærhet og fortrolighet i vennskapsforhold, men bruker tiden på flere venner, sier Meland.

1.237 ungdommer i alderen 11 til 15 år deltok i undersøkelsen.

Tror du disse tenåringene lever farligere enn andre? Si din mening i forumet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere