RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt etter 35 år

(Splash)
Sist oppdatert:
Som 21-åring rømte Paula Carroll fra fengselet. Se hvordan man fant henne.

(SIDE2): I USA får saken nå mye oppmerksomhet. Bildene av den unge kvinnen som rømte fra fengselet i Ocala i Florida 3. april 1975 står i sterk kontrast til den 56 år gamle kvinnen som tirsdag ble tatt av politiet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Å klare å være på rømmen i 35 år er i seg selv nesten nok at mange mener at dette kunne blitt et utgangspunkt for en TV-serie eller en film. I tillegg ble hun arrestert samme dag som hun fylte 56 år, så bursdagsfesten ble nok ikke som forventet.

Bare forsvant
Carroll ble i sin tid dømt til fem års fengsel for heleri. Så det spørs om stressfaktoren av 35 år på rømmen var verdt det. I fengselet i Ocala delte hun celle med en annen kvinne, og de to skal ha rømt sammen fra fengselet.

Den andre kvinnen ble tatt kort tid etter, men Paula Carroll har vært sporløst forsvunnet i 35 år.

Hva hun har gjort i løpet av disse årene er ikke kjent. Politiet fikk et anonymt tips om hvor hun bodde, og rykket ut og pågrep henne. Hun var da i sitt hjem i Melbourne, drøye 25 mil fra fengselet der hun rømte i 1975.

Ikke unikt
Her skal hun ha levd under falsk identitet, men hun valgte fortsatt å feire bursdagen sin den 20. april, skriver Daily Mail.

Ifølge etterforskerne som pågrep henne skal hun ha sagt at dette var en dag hun hadde tenkt på lenge, og at hun var glad for at det endelig var over. Naboene hennes skal ifølge ABC News være sjokkert.

Ifølge Florida Department of Corrections, som har ansvaret for å finne rømte fanger, skjer det noen ganger i året at de finner fanger som har vært på flukt i mange mange år. De skal ha funnet over 400 fanger, noen av dem hadde da vært på rømmen i hele 60 år.

Ironisk nok er det ingen papirer som viser hvordan Paula Carroll stakk av fra fengselet. Hun skal ha vært i fengselet klokken ni om morgenen, og en time senere var hun bare borte. Det er alt myndighetene vet.

Hun må nå belage seg på å sone resten av den originale straffen, samt ekstra tid som straff for at hun i sin tid rømte. Så kanskje hun har noen triks på lager for å bryte seg ut igjen, og da bli enda mer omtalt som en inspirasjon for filmskapere.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere