Tatt for å filme jenter i dusjen på skolen

Foto: (Illistrasjonsfoto: Telemarksavisa)

- Jeg angrer filmingen, sier mannen som erkjenner å ha plassert et kamera i jentedusjen.

10.01.14 10:10

Ifølge politiadvokat Guro Siljan har mannen erkjent å ha plantet kameraet i dusjen på Skien videregående skole.

- Han ble pågrepet av politiet torsdag ettermiddag, og har i politiavhør tilstått å ha plassert kameraet i jentedusjen, sier Siljan til TA.

Tilståelsen skal ha kommet raskt da mannen ble konfrontet med anklagene, og han har forklart overfor politiet at filmene var ment for privat bruk.

Etter det TA erfarer skal det være en ung mann som er elev ved skolen som nå har tilstått filmingen. Han skal i politiavhør ha uttrykt anger over det han har gjort.

- Det er flere elementer i etterforskningen som har ført til pågripelse av mannen, blant annet funn på kameraet, tekniske undersøkelser og tips, sier politiadvokaten videre.

Les også: Jenter fant kamera i dusjen på skolen
Les også: Dusj-spion fanget opp av eget kamera

Vil skjerme
Mannen er formelt siktet etter straffelovens paragraf 201b, som omhandler seksuelt krenkende adferd. Strafferammen for brudd på denne paragrafen er bøter eller fengsel i inntil ett år.

- Jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt hans person, hverken alder, om han var elev ved skolen, eller om han er kjent for politiet fra før, sier Siljan videre.

Hun ønsker heller ikke å si hvor lenge politiet har hatt mannen i kikkerten.

- Vi vil være veldig forsiktige med å gå ut med noe rundt hans person som kan bidra til å identifisere ham, vi ønsker ikke spekulasjoner rundt ham blant elevene på skolen, legger hun til.

Ledelsen ved skolen ble orientert om tilståelsen torsdag.

Ikke spredd
Ifølge Siljan viste innholdet på kameraet rundt en time med jenter som dusjet.

- Vi kan forsikre de fornærmede om at materialet ikke er spredd på internett, sier politiadvokaten.

Heller ikke mannen som er tatt i saken har sett innholdet på kameraet.

Han har ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer, og han hadde derfor ikke noen advokat med seg i politiavhøret torsdag ettermiddag. Siljan vil ikke si noe om mannen hadde med seg verge under avhøret.

Lettet over ingen spredning
Studierektor Torgeir Berstad forteller at skolen i formiddag har informert elevene om politiets pågripelse.

- De er informert, og er veldig glade for at saken er løst. Aller mest glade er de for at det ikke har vært noen bildespredning, sier han.

Skolens rolle videre blir nå å sørge for at dette ikke skjer igjen, samt å informere godt om at denne saken var en enkelt hendelse, mener Berstad.

- Det er viktig for oss at elevene forstår at vi er opptatt av deres trygghet, slik at de kan dusje og ha normal aktivitet på skolen, sier han.

- Skolen og elevene har bistått
Studierektoren er selv også fornøyd med at en person nå har blitt arrestert, og mener at skolen og elevene har bistått politiet så godt som det lar seg gjøre.

- Det har jo vært rundt 70 elever på politihuset i forbindelse med å identifisere den skyldige. Det tror jeg nok har hjulpet politiet. I tillegg har jo skolen egne overvåkningskameraer plassert rundt omkring på skolen, som politiet har syntes det var interessant å bruke til etterforskningen, forteller Berstad.

- Seksuelt motivert
Hvilken motivasjon gjerningsmannen har hatt for å henge opp kameraet sitt i jentedusjen, vil Berstad ikke spekulere altfor dypt i, men mener det dreier seg om en seksuell motivasjon.

- Det er vanskelig å se at gjerningsmannen har hatt en annen motivasjon enn å spille inn film av pornografisk karakter i dusjen, med tanke på vinkelen. Det er nok i alle fall ikke snakk om overvåkning på generelt grunnlag, avslutter Berstad.

Les flere saker hos TA.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.