Gå til sidens hovedinnhold

Tatt i omfattende dopingsak

Syv personer, deriblant personer tilknyttet Hells Angels Stavanger, er tatt i en svært omfattende dopingsak i distriktet.

Det bekrefter politiadvokat Øyvind Haukland overfor RA.

– Politiet aksjonerte mot et miljø den første uken i juli i år. Totalt pågrep vi syv personer som er siktet i saken, sier Haukland til RA.

To av de siktede er for tiden varetektsfengslet og en av dem ble i går varetektsfengslet i nye fire uker.

Siktelsen lyder på straffelovens paragraf 162b andre ledd som er en grov dopingforbrytelse med strafferamme på inntil seks år i fengsel.

«Ved avgjørelsen av om overtredelsen er grov, skal det særlig legges vekt på hva slags stoff det gjelder, kvantumet og overtredelsens karakter», heter det i loven.

– Svært aktive
– Vi mener at de som er siktet i saken har vært svært aktive i vårt distrikt. Det er snakk om innførsel og salg av større mengde dopingmidler over flere år. Det er dette som gjør det til en grov dopingforbrytelse, sier Haukland til RA.

De syv som er pågrepet er bosatt på Jæren, i Sandnes og i Stavanger.

Haukland betegner de siktede som kjenninger av politiet og personer som er tilknyttet treningsmiljøet i distriktet.

– Noen av dem har, eller har hatt tilknytning til Hells Angels Stavanger, sier Haukland.

Ifølge politiadvokaten erkjenner flere av dem som er siktet i saken straffskyld for befatning med doping.

– Dette er en sak vi har hatt et sterkt søkelys på og som kommer til å rulle og gå framover. dette er også en sak som har forgreninger til saken som har fått betegnelsen «Operasjon Gilde», sier Haukland. «Operasjon Gilde» startet i Sør-Trøndelag i slutten av 2011 og regnes som Europas største dopingsak.

– Hundretusenvis tabletter
Ved årsskiftet i år var over 100 personer fra en rekke politidistrikter siktet i saken og saken startet opp ved at politiet pågrep en mann som erkjente å ha produsert hundretusenvis av tabletter i en provisorisk dopingfabrikk i garasjene tilknyttet boligene han disponerte.

Mannen skal ha produsert dopingmidler helt tilbake til 2003.

Odd Rune Torstrup er forsvarer for en av dem som er varetektsfengslet i saken i vårt distrikt.

– Saken er unntatt offentlighet og under etterforskning. Derfor kan jeg ikke kommentere den. Og av den grunn syns jeg også at politiet burde være ytterst varsomme med å uttale seg i saken, sier Torstrup til RA.

Les flere saker fra Rogalands Avis.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken