RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tatt med 55 kilo metamfetamin - avslørt fordi husleien ikke ble betalt

BESLAG: Det var i en leilighet i denne blokken politiet gjorde beslaget. Blokken ligger i Nydalen i Oslo.
BESLAG: Det var i en leilighet i denne blokken politiet gjorde beslaget. Blokken ligger i Nydalen i Oslo. Foto: Vegar Vatn (Tønsbergs Blad)
Sist oppdatert:
Hadde 31-åringen betalt husleien en halvtime tidligere, ville ikke narkotikaen blitt oppdaget.

31-åringen hadde somlet i flere måneder med å betale husleia for leiligheten i Oslo. Da namsmannen brøt opp døra for å kaste ham ut, ble det funnet to kofferter fulle av metamfetamin på gulvet og en maskinpistol, skriver Tønsbergs Blad.

Omtrent samtidig som namsmannen brøt seg inn, betalte 31-åringen en regning på postkontoret i Tønsberg som ville stoppet utkastelsen. Men da var det for sent. Politiet var allerede varslet.

- Hadde jeg visst at det var 55 kilo metamfetamin i leiligheten, hadde jeg ikke klusset med betalingene, sa 31-åringen da han forklarte seg i Oslo tingrett mandag.

Bodde ikke i leiligheten

Han innrømte noen mindre alvorlige deler av tiltalen da saken startet i Oslo tingrett mandag, men nektet straffeskyld for oppbevaring av 55 kilo meetamfetamin.

Han forklarte at han leide leiligheten på oppdrag fra en 35-åring, som trengte den for å innlosjere en litauisk håndverker som ikke hadde arbeidstillatelse i Norge. Han fikk 10.000 kroner i måneden for å framleie leiligheten, mens han kun betalte omtrent halvparten til eieren av leiligheten. Politiet har ikke fått tak i litaueren som bodde i leiligheten.

Til sammen er det fem tiltalte i saken som startet i Oslo tingrett mandag. 31-åringen, 35-åringen, hans kone og to andre menn. 31-åringen og 35-åringen er tiltalt for oppbevaring av det store partiet narkotika og noen andre forhold, 35-åringens kone er tiltalt for hvitvasking og heleri, mens de to andre mennene er tiltalt for handel med etter forholdene mindre partier metamfetamin.

Også 35-åringen nekter straffeskyld for oppbevaring av 55 kilo metamfetamin, men innrømte noen andre mindre forhold i tiltalen.

Oppskjærte lastebildekk

Da narkotikaen ble oppdaget, sonet 31-åringen en dom med fotlenke på Nøtterøy. Ransaking av leiligheten hans førte politiet til en annen leilighet i Oslo. Der ble det blant annet funnet 16 telefoner, en pengetellemaskin, to oppskjærte lastebildekk med spor av metamfetamin, arbeidshansker med en DNA-profil og en rekke våpen og ammunisjon. 31-åringen forklarte at litaueren som har forsvunnet også disponerte denne leiligheten, som han selv hadde flyttet ut fra kort tid tidligere.

Aktor Kristian Nikolaisen fortalte i sitt innledningsforedrag at etterforskning og telefonanalyser førte politiet til 35-åringen, som ble pågrepet sommeren 2009. Blant annet har en nabo til leiligheten i Oslo der narkotikapartiet ble funnet forklart at hun så 35-åringeen i oppgangen dagen før namsmannen gikk til aksjon.

Kona nekter straffskyld

De siste årene har 35-åringen og hans kone pusset opp to boliger med penger politiet mener er utbytte fra kriminell aktivitet. Derfor er kona tiltalt for heleri og hvitvasking, noe hun nekter straffskyld for. Hennes forsvarer Einar Grape sier oppussingsprosjektene er finansiert utelukkende med lovlig tjente penger.

- Paret har fått et oppussingslån i banken og lånt penger av familiemedlemmer. Dette skal vi dokumentere, sier han.

Det er kalt inn 46 vitner i saken. Mange av dem har levert inn legeerklæringer for å slippe å møte i retten, men aktor har foreløpig avslått alle ønskene.

Dømt for en drøy måned siden

35-åringen ble for drøyt en måned siden dømt av Agder lagmannsrett til syv år og tre måneders fengsel for å ha oppbevart 10,3 kilo metamfetamin i Larvik sommeren 2012.

Han ble også dømt for narkotikaforbrytelser i 2007, da han var med på å dyrke 570 cannabisplanter.

Les flere saker i Tønsbergs Blad


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere