Gå til sidens hovedinnhold

Tatt med buksene nede - må ut med 25.000

Mannen hadde ingen sjanse da han nektet for sexkjøp i Oslo tingrett.

I Oslo tingrett forklarte 39-åringen at han hadde stoppet bilen ved Rådhuskaia for å tisse. Mens han tisset, så satte en dame seg inn i bilen hans. Da han kom tilbake til bilen spurte han hvorfor kvinnen hadde satt seg inn i bilen.

De ble sittende å prate i noen minutter før politiet kom, og det ble aldri avtalt kjøp av sex, og heller ikke betalt for dette.

Hvorfor kvinnen har sagt dette til politiet kan ikke mannen forstå.

Nektet å vedta boten
Den 39 år gamle mannen fikk en standardbot på 25.000 kroner etter hendelsen på Akershuskaia i Oslo i juni 2011.

Den nektet mannen å vedta. Dermed havnet han i retten i januar 2013.

Her hadde de to politibetjentene som så mannen, og den kvinnelige «samtalepartneren», en helt annen historie.

De to politibetjentene var ute på jakt etter sexkjøpere denne kvelden. Ved en parkeringsplass på Akershuskaia, mellom danskebåten og fergene til Oslo-øyene, så de en kvinne fra prostitusjonsmiljøet sette seg inn i en bil. Etter en stund gikk en mann ut bak bilen før han satte seg inn i bilen igjen.

De to politibetjentene ventet litt før de gikk fram til bilen og lyste inn i kupeen. Der så de mannen og kvinnen i baksetet. Mannen var naken fra livet og ned, mens kvinnen var naken fra livet og opp, og hadde hodet sitt ved mannens nakne skritt.

- 500 for en sugejobb
Politiet ba de to komme ut av bilen. Mannen kom ut av bilen mens han dro på seg buksa, og nektet for å ha gjort noe ulovlig. Kvinnen derimot, innrømmet at mannen hadde betalt 500 kroner for en «sugejobb». Hun skulle akkurat til å sette på en kondom da politiet kom.

Etter å ha referert forklaringene konstaterer Oslo tingrett at «retten har etter dette funnet tiltalte skyldig i samsvar med forelegget». Fordi det har gått så lang tid siden hendelsen skjedde, fikk mannen 5000 kroner i avslag på boten.