Gå til sidens hovedinnhold

Tatt på senga med ABBA

Vladimir Putin avslørt med ABBA-band og mystisk dame som kalles «Miss X».

Tidligere KGB-agent, judoekspert og jagerflypilot Vladimir Putin har aldri blitt anklaget for å være ABBA-fan.

Men den russiske statsministeren har fått en ripe eller to i macholakken etter at den hemmelige ABBA-konserten ble avslørt av den britiske avisen The Times.

Til tross for tunge finanstider og gasstrøbbel med Europa, ville den russiske regjeringen unne seg en liten fest, og statsministeren hyret inn et såkalt tributeband for å opptre på en fest for et knippe Kreml-medlemmer 22. januar.

- Det var helt bisart. Jeg fikk en henvendelse like før jul hvor noen sa: «Hei, dette er fra Kreml, Russland». Jeg var sikker på at det var en spøk, he-he. Jeg ga dem detaljene og alt ble ordnet veldig fort, så det er tydelig at det var noen høyt i systemet som trakk i trådene. Deretter fikk jeg vite at bandet skulle spille for Russlands nummer 2, sier grunnelegger av Björn Again, Rod Stephen, til Nettavisen.

Satt bak et forheng
Ifølge avisen betalte Kreml 200.000 kroner for å få tributebandet «Björn Again» til å spille på festen. I tillegg ble bandet fløyet inn fra London til Moskva. Deretter ble de kjørt 320 kilometer til en militærbase på et avsidesliggende sted.

Det var først samme kveld at bandmedlemmene fikk vite hvem de skulle opptre for.

Aileen McLaughlin som opptrer som ABBAs blonde Agnetha Fältskog, forteller til avisen at Putin satt bak et gjennomsiktig forheng sammen med en kvinne i en sofa. I tillegg var det et halvt dusin tilskuere til stede på den timelange konserten.

ABBA-bandet fremførte 15 sanger, blant annet hits som Waterloo, Gimme, Gimme, Gimme og Dancing Queen.

- Det er det minste publikummet vi noensinne har spilt for, men Putin stortrivdes og ropte «bravo» og klappet sammen med de andre, forteller hun til The Times.

- Han danset med i sofaen til Super Trouper og hevet armene opp i været under Mamma Mia da vi oppfordret publikum til å gjøre det, sier McLaughlin.

Fikke ikke hilse på Putin
Bandet fikk aldri anledningen til å hilse på Putin etter konserten, men forteller at statsministeren så ut til å trives godt under intimkonserten sammen med en kvinne.

- Han satt sammen med en kvinne og vi aner ikke hvem dette var. Det kan ha vært kona eller elskerinnen. Vi kalte henne bare for Miss X, sier Stephen.

- Jeg tror det var kona hans, men jeg fikk bare et lite blikk av henne på grunn av forhenget, sier McLaughlin.

Den russiske avisen Moscow Korrespondent meldte i fjor at Putin skulle skilles og gifte seg med den unge olympiske gullmedaljevinneren Alina Kabaeva. Men saken ble senere dementert av avisen.

Putin har aldri erklært sin kjærlighet til ABBA, men er godt kjent for å være en festløve. Han er blant annet en frekventert gjest hos Italias Silvio Berlusconi hvor herrene blir oppvartet av showgirls og dansere.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken