*Nettavisen* Nyheter.

Taus Annan unngikk Syria-demonstranter

Stavanger (NTB): Kofi Annan la ruta utenom hovedinngangen da han ankom konferansen AquaVision i Stavanger tirsdag. - Feigt, mener Støttegruppe for Syria, som hadde tatt oppstilling på utsiden.

Fredsmekleren Kofi Annan hadde på forhånd gjort det klart at han kommer til Stavanger for å snakke om hvordan man skal klare å brødfø klodens voksende befolkning i framtiden og ikke noe annet. Han gir ikke intervjuer og vil ikke avbildes. Da han ankom direkte fra Hotel Rica Forum Stavanger til konferanseområdet, unngikk han å møte demonstrantene som ropte ampert etter ham fra utsiden.

- Dette er feigt. Dette er trist, sier Mohammad Jaman, en av initiativtakerne fra Støttegruppa til NTB.

Sammen med sitt følge strenet Annan gjennom resepsjonen og inn i salen der han skal holde sitt foredrag. Han sa ikke et ord til de mange pressefolkene som kastet seg fram med mikrofoner og spørsmål om situasjonen i Syria.

- Vi er her i dag for å be Annan om han kan være så snill og si «planen min slo feil, jeg gir meg». Da kan andre land slippe til og hjelpe den syriske befolkningen. Etter at han kom med planen sin er det blitt drept hundrevis av uskyldige mennesker. Hans plan er død, sier Jaman.

Han syns det er Annans oppgave å møte demonstrantene, selv om han er betalt for å snakke om noe helt annet i Stavanger: (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.