*Nettavisen* Nyheter.

Taus massakremistenkt møtte i retten i Colorado

Centennial (NTB-Reuters-AFP): Helt taus, tilsynelatende forvirret og med oransje hår møtte James Holmes i retten for første gang, mistenkt for kinomassakren i Aurora i USA.

23.07.12 20:07

Holmes, som er anklaget for å ha drept tolv mennesker, møtte i en lokal domstol mandag. Håret hans var farget oransje, akkurat slik vitner beskrev mannen som stormet inn i en kino og skjøt vilt rundt seg natt til fredag.

24-åringen så svært forvirret ut, stirret tomt ut i luften og slet tilsynelatende med å holde øynene oppe mens dommeren snakket. Han fremsto følelsesløs og omtåket, og hver gang dommeren stilte ham et spørsmål, svarte en av advokatene for ham.

På forhånd er spørsmålet om utilregnelighet blitt løftet fram som avgjørende for straffeutmålingen i saken. Politiet leter fortsatt etter et motiv, og den formelle siktelsen mot Holmes er ventet å komme mandag om en uke.

24-åringen er fengslet i full isolasjon, og ifølge politiet nekter han å samarbeide med etterforskerne. Politiet mener det ikke er tvil om at Holmes står bak massakren. Han overga seg utenfor kinoen, fortsatt kledd i full rustning. Holmes skal også ha hatt flere våpen på seg da han ble pågrepet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.