Gå til sidens hovedinnhold

Taus om hvem som leverer inn anbud

- Vi hverken vil eller kan kommentere hvem som vil konkurrere om driften av disse barnehagene, sier byrådssekretær for kunnskap og utdanning, Morten Bakke.

OSLO: I går var nærmere 400 foreldre samlet til markering utenfor den private barnehageaktøren Norlandias hovedkvarter i Rådhusgaten for å markere sin oppfatning om at Norlandia måtte holde seg unna barnehagen deres.

Det var i desember i fjor at bystyret vedtok at sju Oslo-barnehager skal konkurranseutsettes, ti skal selges.

– Ikke en prestisjesak

Fristen for å legge inn anbud gikk ut i dag, tirsdag, kl. 12.00.

– Hadde jeg kommentert hvem eller hvor mange som hadde lagt inn anbud, hadde det ikke vært mye til konkurranse, da hadde jeg i tillegg ødelagt forhandlingsmuligheter i de eventuell samtaler vi skal inn i, sier byrådssekretær Morten Bakke, når dittOslo.no snakker med ham tirsdag formiddag.

Les også: Konkurranseutsettes fordi personalet er for dyrt

– Engasjementet fra foreldre har vært enormt. Har det gått prestisje i denne saken for byrådet?

– På ingen måte. Forsøket med å konkurranseutsette disse syv barnehagene er vedtatt i bystyret. Hadde ikke byrådet fulgt opp det vedtaket hadde vi måttet gå av, sier Bakke og fortsetter:

– Det er ikke sånn at vi bare kan følge opp de vedtakene vi vil, sier han.

– Foreldrene gjør inntrykk

Heller ikke direktør i Norlandias barnehagedivisjon Yngvar Tov Herbjørnssønn vil kommentere om de leverte inn anbud tirsdag formiddag.

– Jeg kommenterer ikke disse tingene, det er noe som er forbeholdt hver enkelt barnehage. Jeg vil ikke diskutere det i mediene, sier han til dittOslo.no.

Han var ikke på jobb da omtrent 400 foreldre holdt kulturmarkering utenfor Norlandias hovedkvarter i Rådhusgate 23 i går.

Gjør foreldreengasjementet mot at dere skal legge inn anbud på barnehagene inntrykk?

Det er klart det gjør, men det må vi tåle. Jeg har stor respekt for foreldrene. Men som jeg tidligere har sagt er ikke vi riktig adressat, det er det bystyret som er, sier Herbjørnssøn.

Etter hva dittOslo.no erfarer vil en eventuell avtale om overtakelse av barnehagene, dersom det er noen anbudsgivere og forhandlinger fører fre, vært i boks i løpet av april.

– Så du må nok smøre deg med tålmodighet. Dere får ikke vite noe før det, presiserer Morten Bakke til dittOslo.no

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter