RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taust etter møte mellom Statoil og fagforeningene

Stavanger (NTB): Fagforeningene og Statoil-ledelsen møttes tirsdag for å drøfte konsernets mulige brudd på informasjonsplikten. Ingen ønsker å kommentere utfallet av samtalene.

Deler av Statoil-ledelsen og representanter for de ansatte var til stede i Stavanger, mens noen skal ha vært med via video fra Fornebu tirsdag formiddag. Etter møtet ønsket verken fagforeningene eller Statoil å snakke med NTB om møtet og hva som blir veien videre.

Møtet kom i stand etter at de fem fagforeningene i Statoil - Industri Energi (LO), YS-forbundene Safe og Negotia, Lederne, Tekna og Nito - anklaget Statoil for å tilbakeholde informasjon i forbindelse med mulig utflagging av opptil 1.000 arbeidsplasser innen 2020.

Fagforeningene sier Statoil-sjef Helge Lund informerte dem om at utflaggingen ville ramme maks 350 ansatte, mens konsernledelsen i skjul planla et langt større omfang. Dermed klaget de Statoil inn for brudd på avtalen mellom partene i arbeidslivet. Statoil hevder på sin side at foreningene og de ansatte er holdt informert gjennom hele prosessen, også hva angår antall mulig berørte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere