RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taxi-kaos på Haukeland

Norgestaxi klarer ikke å ta unna køen, og pasienter blir derfor stående i lange køer når de skal hjem fra Haukeland sykehus.

Norgestaxi vant anbudskampen om pasientkjøringen i Helse Bergen. Men selskapet har langt færre biler enn konkurrenten Bergen Taxi, og klarer ikke å ta unna køene med pasienter. Spesielt ille er det torsdager og fredager - da kan pasienter som skal hjem fra sykehuset oppleve timelange køer og ingen køordning.

- Uverdig. Pasientkjøringen må øyeblikkelig legges om, sier fylkessekretær Jens-Olav Johannessen i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) til Bergensavisen. Han forteller at han flere ganger har opplevd at det nesten har blitt slåsskamp om taxi på sykehuset.

Norgestaxi bekrefter at de ikke har nok biler, men sier dette er i ferd med å rettes opp. I løpet av sommeren er en rekke nye biler på plass, ifølge driftssjef Jan Tennfjord. Når det gjelder køordning, mener han dette er et problem sykehuset må løse.

Informasjonssjef Mona Høgli i Helse Bergen sier til NRK Hordaland at de ikke er fornøyd med situasjonen slik den er nå, og at de vil følge nøye med i tiden fremover.

Avtalen Norgestaxi har inngått med Helse Bergen går ut 30. januar 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere