*Nettavisen* Nyheter.

Taxisjåfør mistet jobben etter å ha nektet å kjøre blind med førerhund

En taxisjåfør som i mars nektet å kjøre en blind kvinne med førerhund, har mistet jobben etter at kvinnen klagde. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX

En taxisjåfør i Oslo som i mars nektet å kjøre en blind kvinne med førerhund, har mistet jobben etter at kvinnen klagde.

22.04.19 21:27

Den 51 år gamle kvinnen hadde med seg sin førerhund da hun skulle ta en drosje fra Kirkeristen i Oslo sentrum 18. mars i år, melder NRK.

Sjåføren i bilen fra Taxi3 nektet imidlertid å ta henne med. Andre sjåfører på holdeplassen gjorde ham oppmerksom på at han ikke hadde lov til å nekte å ta med blinde med førerhund uten at det hjalp. Kvinnen fikk derfor kjøre med en annen taxi istedenfor.

Kvinnen sendte inn klage på sjåføren som nektet å ta henne med. Akershus fylkeskommune reagerte raskt og sendte et brev til løyvehaver der de varslet om at drosjeløyvet kan bli tilbakekalt ettersom det ikke er lov å nekte transport av blinde med førerhund. Dispensasjon fra dette kravet gis ikke.

Daglig leder for taxisentralen Taxi3, Kristian Bjørnrud, forteller at episoden har fått konsekvenser for taxisjåføren. Løyvehaveren har nemlig avsluttet arbeidsforholdet til vedkommende.

– Vi som selskap har sperret sjåførkortet hans, slik at han ikke kan kjøre for noen andre eiere i vårt selskap, sier Bjørnrud.

NRK har ikke lyktes å komme i kontakt med sjåføren. Løyvehaver ønsker ikke å uttale seg om saken.

Kvinnen sier at det ikke er første gang hun har opplevd dette, og at det spesielt er i byer som Oslo og Bergen at dette er et problem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.