Taxisjåfør nektet å bære kofferten til hjertesyk passasjer

BRATT BAKKE: Thorbjørn (89) og Liv (80) Lindseth ble overasket da taxisjåføren nektet å hjelpe dem med koffertene opp bakken til huset.

BRATT BAKKE: Thorbjørn (89) og Liv (80) Lindseth ble overasket da taxisjåføren nektet å hjelpe dem med koffertene opp bakken til huset. Foto: Ingvill Drægni (Drammens Tidende)

Gjett hva som skjedde med drosjesjåføren.

02.12.14 13:24

DRAMMEN (dt.no): Thorbjørn og Liv Lindseth hadde vært på Tenerife i to uker og gledet seg til å komme hjem til boligen på Gulskogen.

Etter å ha tatt Flytoget til Drammen ble de møtt av en hyggelig taxisjåfør på Strømsø torg, like før midnatt natt til mandag.

– Sjåføren var blid og hyggelig, helt til vi var fremme ved huset. Jeg fortalte da at jeg ikke bør løfte tungt, da jeg har hjerteproblemer og pacemaker. Og spurte derfor om han kunne hjelpe oss med koffertene. Men det var han ikke interessert i, sier Thorbjørn til Drammens Tidende og rister på hodet.

Ekteparet Lindseth tilbydde seg å betale litt ekstra for en hjelpende hånd.

– Da svarte sjåføren at det ikke var hans oppgave og at det var alt for tungt for ham. Han sa at det ikke var hans problem at jeg hadde vondt og hjerteproblemer. Da ble jeg lettere irritert, sier 87-åringen.

LES OGSÅ: Taxiforbundet: – Bruk av pirattaxi har eksplodert

Død mann funnet i fjorden

Ble redd

Dermed tok ekteparet en koffert mellom seg og slepte den opp den bratte, grusete bakken.

Det stakk til i Thorbjørns bryst og kona ble bekymret for ektemannen.

– Jeg trodde nesten ikke det var sant, da sjåføren nektet å hjelpe oss. Med to-tre hjerteinfarkt friskt i minne, er det klart jeg ble litt redd for Thorbjørn, sier Liv (80) og kikker kjærlig bort på ektemannen.

Thorbjørn selv ble ikke redd, bare forbannet.

– En slik oppførsel går bare ikke an. Når man jobber som taxisjåfør mener jeg service og folkeskikk er obligatorisk, sier Lindseth.

LES OGSÅ: Nektet å betale taxi-regningen – ble satt av på politistasjonen

– Beklager på det sterkeste

Daglig leder Tommy S. Dahl i Norgestaxi Drammen sier at han har tatt opp hendelsen med taxieieren som har ansatt den aktuelle sjåføren.

– Taxieieren beklager på det sterkeste at en av hans sjåfører har oppført seg på denne måten. Denne sjåføren har nå utført sitt siste skift hos oss, sier sjefen for Norgestaxi Drammen.

Dahl, som selv har vært i bransjen i over 20 år, mener det er opplagt for taxisjåfører å bære kofferter, når de får spørsmål om det.

– Man ikke kan pålegge drosjesjåførene å bære kofferter. Men jeg vet med meg selv, etter å ha vært i bransjen så lenge, at jeg selvfølgelig ville ha båret koffertene deres. Det er normal kutyme, sier Dahl.

Mandag ettermiddag var to av sjefene i Norgestaxi hjemme hos ekteparet Lindseth, med en stor blomsterbukett og en beklagelse.

– En svært gledelig overraskelse, stråler Thorbjørn Lindseth.

LES OGSÅ I DT:Du blir taxi-flådd hjem fra julebordet


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.