Gå til sidens hovedinnhold

Taxisjåfører sextrakasseres av kvinner

Ni av ti drosjesjåfører i Trondheim oppgir at de er blitt trakassert på jobb. Sju av ti melder om sextrakassering fra passasjerer. Det viser en rundspørring Adresseavisen har gjort.

Det har i høst vært flere medieoppslag om taxisjåfører som har trakassert og voldtatt. I år er to taxisjåfører i Trondheim blitt etterforsket for seksuelle overgrep mot kvinnelige passasjerer. Den ene er dømt og den andre er tiltalt, men ifølge spørreundersøkelsen kan også passasjerer oppleves som svært pågående.

- Jeg skulle kjøre ei dame i 40-årene hjem fra julebord. Hun satt i baksetet og plutselig slo hun hendene rundt stolen min og meg, og prøvde å åpne beltet på buksa mi. Dette skjedde mens jeg kjørte, forteller en sjåfør til Adresseavisen ifølge NTB.

Seks av ti mannlige sjåfører sier de ved én eller flere anledninger har følt seg seksuelt trakassert av kvinnelige passasjerer.

- I mine fem år som taxisjåfør har jeg merket en endring i damenes oppførsel. De er blitt mer selvsikre, de går ut på byen for aktivt å sjekke opp menn, og er mye mer frampå enn tidligere. Det merkes også i taxien, forteller sjåføren.

- Vi går inn i en tid nå som jeg vet kommer til å by på mye rart. Jeg gleder meg ikke akkurat til julebordsesongen, sier han. (NTB)

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin