RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taxisjåfør svindlet Aetat

Sist oppdatert:
Nok en taxisjåfør er dømt for å ha svindlet til seg dagpenger fra Aetat, mens han var i full jobb.

Dommen mot mannen falt på samme dag som 62 taxisjåfører i Oslo ble siktet for bedrageri av trygdepenger. Den 30-årige bergenseren, med utenlandsk opprinnelse, slipper imidlertid fengselsstraff for svindelen.

20.000 i måneden
Fra juni 2003 kunne mannen avslutte en trøttsom tilværelse som arbeidsledig, da han fikk fulltidsjobb som drosjesjåfør i Bergen. Men dagpengene ville han ikke gi slipp på, og fram til desember samme år lot han være å føre på meldekortene til Aetat at han faktisk var i full jobb. Det gjorde at han i tillegg til den faste inntekten på 18.000 kroner, også kunne sanke inn 20.000 kroner i måneden i arbeidsledighetstrygd. Fram til nyttår hadde han lurt staten for 109.200 kroner.

Bedrageriet ble oppdaget i en dagpengekontroll januar 2004. Bare uker før hadde 30-åringen opplyst at han skulle starte å jobbe i januar og dagpengene kunne stoppes. Konfrontert med Aetats opplysninger, la mannen alle kortene på bordet.

Tilbakebetalt
Overfor retten forklarte taxisjåføren at bedrageriet hadde skjedd i en svært vanskelig økonomisk periode, noe retten mente måtte være en formildende omstendighet. Han har allerede startet på en nedbetalingsplan og store deler av beløpet er tilbakebetalt til Aetat.

Trygde- og skattesvindel blant taxisjåfører er et stadig tilbakevendende problem. Flere storavsløringer i Oslo viser en heller lemfeldig holdning til trygd innen drosjemiljøet. Men det store samfunnsproblemet til tross, 30-åringen unngikk såvidt fengselsstraff da Bergen tingrett avsa dom onsdag.

Tidligere bedrager
«Forholdet ville normalt medført en ubetinget fengselsstraff, men retten er enig med aktor i at det foreligger en rekke formildende omstendigheter.»

Dommerne falt ned på 60 timers samfunnsstraff for 30-åringen, som tidligere er bøtelagt for bedrageri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere