RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taxitrøbbel flere steder i landet

Tekniske problemer gjorde at drosjesentralene ikke får kontakt med bilene. Det betyr at ingen kunder fikk bestilt taxi fra sentralen. (Illustrasjonsfoto)
Tekniske problemer gjorde at drosjesentralene ikke får kontakt med bilene. Det betyr at ingen kunder fikk bestilt taxi fra sentralen. (Illustrasjonsfoto) (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Var umulig å bestille drosje.

Siste nytt: Selskapet ITF som leverer systemet til drosjeselskapene som er rammet av feilen, sier til NRK at de har fått nettverksforbindelse og at systemene er i drift. 

Feilen som førte til at rundt 3000 drosjer i flere deler av landet var uten kontakt med sentralene, er rettet opp. Men drosjekundene må fortsatt regne med forsinkelser, melder NTB.

Taxi-trøbbel
Det er tekniske problemer hos flere taxisentraler over hele landet, blant annet Nedre Romerike taxi, TrønderTaxi, Asker og Bærum taxi, Follo taxi og Ski taxi. Bergen er også rammet. Ifølge NTB er det snakk om rundt 3000 drosjer.

Tekniske problemer gjør at drosjesentralen ikke får kontakt med bilene elektronisk.

Ifølge RB.no gjelder dette alle sentraler som er tilknyttet datasystemet ITF.

ITF er et heleid datterselskap av Taxus Norge AS, og har sitt fokus på leveranse og drift av komplette løsninger for taxivirksomhet, skriver avisen.

Mandag morgen skrev Bergen taxi følgende på sine hjemmesider:

«Vi har dessverre tekniske problemer i morgentimene i dag, mandag morgen 28/04/14. Dette medfører at vi ikke kan ta imot nye bestillinger, samt at vi vil være forsinket på de allerede mottatte bestillingene våre.»

Mandag morgen forsøkte BA å kontakte Bergen taxi.

- Vi gjør oppmerksom på at vi for øyeblikket har så stor oppdragsmengde at vi ikke tar imot nye bestillinger, opplyser de i en innspilt talemelding.

Kunder som har forhåndsbestilt turer til Flesland skal ha blitt rammet av problemene.

- Problemene har bakgrunn i en feil ved en internett-linje. Den automatiske kontakten mellom sentralene og bilene ble lammet, sier daglig leder i Bergen taxi, Jan Valeur til BA klokken 0730.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere