RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Technip fikk Alvheim-kontrakt

Sist oppdatert:
Franske Technip har blitt tildelt utbyggingskontrakt for undervannsdelen på Alvheim-feltet i Nordsjøen
EPIC-kontrakten er tildelt av operatøren Marathon Oil og har en samlet verdi på 130 millioner euro, melder Upstream.

Kontrakten omfatter ingeniør-, innkjøp-, installasjontjenster og bygging av undervannsanlegget for Alvheim-feltet. I tillegg omfatter kontrakten blant annet leveranser av styrestrenger, risere og manifolder, i tillegg til rørlegging. Installasjonsarbeidene starter sommeren 2006.

Alvheim-prosjektet omfatter også satellittene Kameleon, Kneler og Boa med reserver på omkring 180 millioner fat oljeekvivalenter.

Tidligere har Arendals baserte APL blitt tildelt kontrakten på leveranser av ankerystemer og lastetårnet som skal kobles til det flytende produksjonsskipet som skal forestå produksjonen på Alvheim.

Aker Kværner er blant selskapene som konkurrer om jobben med å bygge FPSO'en til Alvheim. Denne kontrakten er foreløpig ikke tildelt.

Marathon eier 65 prosent av produksjonslisensen, mens ConocoPhillips og Lundin Oil sitter med henholdsvis 20 og 15 prosent hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere