RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Technip ser resultatbedring

Sist oppdatert:
Aker Kværner konkurrenten Technip forventer en moderat bedring i driftsresultatet gjennom 2005, men registrer santidig en akselert ordreinngang for 2006
Det går frem av oppdateringen fra den franske oljeservice- og industrikonsernet Technip onsdag morgen.

- Vi forventer en moderat økning i våre marginer i 2005, men det er vanskelig på dette tidspunktet å være mer presis, sa styreformann Daniel Valot på en telefonkonferanse i morges med henvisning til EBITDA-marginen.

Technip melder samtidig om en akselerert ordreinngang på slutten av 2004, som forventet. I fjerde kvartal fikk konsernet inn nye ordre for 2,3 milliarder euro, mot 2,7 milliarder i de tre første kvartalene samlet.

Technip forventer en rekyl i ordreinngangen i 2005 etter at 2004 var preet av forsinkelser for flere større kontrakter. De har spesielt stor tro på dypvannsinstallasjoner, gassprosesseringsanlegg, og hydrogen, ethylen og petrokjemiske anlegg.

Ved inngangen til 2005 sitter Technip med en ordrebok på 6,8 milliarder euro. Mye av ordreboken gjelder imidlertid 2006, og konsernet ser derfor noe lavere driftsinntekter i år. De forventer imidlertid at andre halvår blir betydelig bedre enn første halvår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere