RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Technor håver inn LNG-ordre(Ny)

Sist oppdatert:
Technors datterselskap SNRI fortsetter å gjøre det skarpt på leveranser av utstyr til spesialskip for frakt av flytende naturgass. Selskapet er dominerende i dette markedet
Nytt: Kommentarer fra selskapet

Technors heleide datterselskap SNRI i Frankrike har nå mottatt ordre fra Samsung i Korea for levering av LNG gassventil- og styringssystemer til 14 gasstankere.

Ordren beløper seg til 51 millioner kroner og kommer på toppen av en rekke tilsvarende ordre Technor har dratt inn de siste to årene.

- Vi har nå en markedsandel på 70 prosent i dette markedet verden over, sier konsernsjef Tollak Melberg i Technor til iMarkedet.no.

- Hvor gode er marginene på denne typen ordre?

- Det er alltid tøff konkurranse når en forhandler med asiatiske verft og det er et relativt lite antall kjøpere, men som følge av våre sterke posisjon får vi noe høyere marginer på disse produktene sett i forhold til resten av vår virksomhet, sier Mellberg til iMarkedet.no.

Leveransen til første skip skjer høsten 2005, mens de øvrige leveres i 2006 og 2007. Inkludert i ordren er en opsjon på leveranser til ytterligere fire skip.

Mellberg forventer nye ordre fremover og viser til de store prosjekterte ordrene for LNG-skip som ligger i markedet for de neste årene.

Det er ikke frykt for kapasitetsproblemer ved SNRIs anlegg. Det er i 2003 og 2004 foretatt betydelige investeringer i videre automatisering og kapasitetsforhøyning i selskapets produksjon og har god kapasitet til nye ordre som kommer, opplyser selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere