RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teekay bekrefter LNG-kontrakter

Sist oppdatert:
Det store amerikanske tankrederiet Teekay Shipping bekrefter nå at de har fått en endelig avtale om kontrakter på tre LNG-skip til ExxonMobils gassprosjekt i Quatar
Det har stund vært kjent at Teekay var en av tre vinnere av LNG-kontraktene under ExxonMobil og Qatars første store runden med shippingkontrakter til naturgassprosjektet RasGas.

Kontrakten Teekay nå har fått gjelder bygging av tre spesialskip for frakt av flytende naturgass (LNG) på 151.700 kubikkmeter hver. Det er de største konvensjonelle LNG-skipene bestilt til nå. Skipene skal gå på 20 år lange kontrakter til RasGas II som eies av ExxonMobil og statsoljeselskapet Qatar Petroleum.

Ratene er ikke opplyst, men de skal inflasjonsjusteres og forventes å gi en samlet kontantstrøm på 55 millioner dollar årlig fra driften.

Skipene skal bygges på Daewoo-verftet i Sør-Korea med levering i slutten 2006 og begynnelsen av 2007. Samlet byggepris er oppgitt til 510 millioner dollar, eller 170 millioner dollar pr. skip.

Det er ventet at befrakter vil kjøpe en andel på 30 prosent i skipene slik de har rett til under befraktningskontraktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere