RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teekays kjøp i Skaugen Petrotrans på plass

Sist oppdatert:
I.M. Skaugen og Teekay har nå inngått en endelig avtale for Teekays kjøp av halve Skaugen Petrotrans. Handlen gir en hyggelig gevinst for Skaugen i tredje kvartal
Teekay skal gi 25 millioner dollar i kontanter for andel i Skaugen Petrotrans i tillegg skal Teekay betale ytterligere millioner basert på resultatene over de neste fem årene.

Earn-out-avtalen er basert på seks ganger gjennomsnittlig EBITDA fra eksisterende virksomhet som overstiger 9 millioner dollar på 100 prosent basis.

Transaksjonen gir Skaugen en gevinst på 20,5 millioner dollar i tredje kvartal, når kontantsummen er hensyntatt.

Skaugen Petrotrans er den største aktøren i lektering av råolje til amerikanske havner fra tankskip som er for store til å til havn i USA. Selskapet frakter omkring 14 prosent av USA totale oljeimport, som tilsvarer 1,4 millioner fat pr. dag. Frakten skjer i hovedsak på tankskip i aframax-segmentet. Teekay kontrolelrer verdens største aframax-flåte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere