*Nettavisen* Nyheter.

Tegn og vær glad

I plattformspillet «Kirby Power Paintbrush» tegner du veien.

09.02.06 14:14

(Spillmagasinet): «Kirby Power Paintbrush» er kanskje det søteste spillet som slippes i år. Fargevalget og designet lyser «Kos med meg».

Men under den trivelige overflaten skjuler det seg et beist av et plattformspill. «Power Paintbrush» gir deg ofte lyst til å hive maskinen i veggen og rope alle skjellsordene du kan på en gang.

Vanskelig

For «Power Paintbrush» er vanskelig. Du styrer alt med skrivestiften, for eksempel må du trykke på Kirby for at han skal flytte seg fremover. Og for å få den rosa klumpen til og bevege seg rundt i rommet eller krysse stup og lignende, må du tegne banen han skal følge.

Nå tenker du sikkert at det høres ganske greit ut. Det er det ikke.

Brettene i «Power Paintbrush» er fulle av fiender og andre hindringer. Samtidig som du skal unngå en rekke monstre, må du sørge for at Kirby ikke krasjer i pigger eller blir skutt. Du tegner og trykker og står i og er sliten, men fornøyd når brettet er over.

Kreative oppgaver

Noen av fiendene har spesielle egenskaper som du samler opp ved å kjøre på dem. Takket være disse kan Kirby blant annet forvandle seg til en stein og en livsfarlig ildkule. Egenskapene står ofte sentralt når spillets mange kreative oppgaver skal løses.

Stolper kan slås ned i bakken når du er en stein og enkelte hindre er umulige å komme forbi med mindre du kan oppnå superhastighet. Som oftest er det bare de som skal finne alt, som trenger og løse oppgavene. Men samler du nok bonusgjenstander, låser du opp artige småspill, og har du først låst opp ett vil du ha tilgang på resten.

Dårlig kontroll

Dessverre er ikke spillet perfekt. Nintendo kunne godt jobbet litt mer med kontrollsystemet.

Det å sette fart på Kirby istedenfor og tegne en linje rett ved han er litt for lett og resulterer ofte i den sikre død. Når spillet i tillegg sliter med at det blir ensformig, sier det seg selv at toppkarakterene er utenfor rekkevidde.

Men «Kirby Power Paintbrush» er likevel artig og byr på en plattformopplevelse utenom det vanlige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag