*Nettavisen* Nyheter.

Tegnell: - Vi nærmer oss 3000 døde, et forferdelig stort tall

Sverige utreder om et barn kan ha dødd som følge av koronaviruset.

07.05.20 08:54

- Vi nærmer oss 3000 døde, et forferdelig stort tall, sa statsepidemiolog Anders Tegnell da han innledet på Folkhälsomyndighetens pressekonferanse i Stockholm onsdag.

Les også: Norge skal åpnes i to etapper før sommeren

Her kunne han også fortelle at det i dødsstatistikken, der folk over 70 år er den dominerende gruppen, nå har dukket opp et mindre barn.

- Det har dukket opp et tilfelle i dødsstatistikken som gjelder et mindre barn. Det undersøkes nå om dette dødsfallet virkelig er forårsaket av covid-19, opplyser Tegnell.

De siste koronatallene fra Sverige viser 2941 koronadødsfall så langt, 87 opp siden siste døgn.

Klikk på bildet for å forstørre. NÆRMER SEG NY GRENSE: Det totale antallet døde under koronautbruddet i Sverige nærmer seg 3000. - Et forferdelig tall, kommenterte Anders Tegnell på pressekonferansen onsdag.

NÆRMER SEG NY GRENSE: Det totale antallet døde under koronautbruddet i Sverige nærmer seg 3000. - Et forferdelig tall, kommenterte Anders Tegnell på pressekonferansen onsdag. Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån (NTB scanpix)


Selv om tallet på koronarelaterte dødsfall stiger, viser kurven over antall dødsfall per dag en tydelig nedgang. Det samme gjelder kurven over de som til enhver tid behandles på intensivavdeling.

Les også: Sveriges dødskurve faller raskt

- Det ser ut som vi på mange måter har klart å flate ut kurven, slik at helsevesenet ikke stanger i taket når det gjelder kapasitet, sier Tegnell.

Klikk på bildet for å forstørre. FALLENDE KURVE: Grafen viser antall døde med covid-19 per dag fra mars og til og med 6. mai. Det er et visst etterslep i rapporteringen.

FALLENDE KURVE: Grafen viser antall døde med covid-19 per dag fra mars og til og med 6. mai. Det er et visst etterslep i rapporteringen. Foto: (Folkhälsomyndigheten)

Folkhälsomyndigheten i Sverige kaller hver dag inn til orientering om koronautbruddet og presenterer de siste tallene for smittede, sykehusinnleggelser og døde.

Statsepidemiolog Anders Tegnell og kriseberedskapssjef Johanna Sandwall var blant de som deltok onsdag.

Tirsdag viste tallene fra Sverige 23.216 bekreftede smittetilfeller, 1604 innlagt på intensivavdeling og totalt 2854 koronarelaterte dødsfall så langt.

Onsdag viste tallene 23.918 smittetilfeller, 1620 på intensivplasser og 2941 dødsfall totalt, 87 opp siden siste døgn.

Stockholm-regionen har vært episenteret i koronautbruddet i Sverige. Presset på sykehusene i Stockholm er fortsatt høyt, men utviklingen i intensivpasienter viser en økende andel som behandles utenfor Stockholm.

Klikk på bildet for å forstørre. PÅ INTENSIVEN: Folkhälsomyndigheten viste onsdag denne kurven over koronapasienter som har fått behandling på intensivplasser i løpet av epidemien. Lilla viser tilfeller fra Stockholm, mens grønn er øvrige regioner.

PÅ INTENSIVEN: Folkhälsomyndigheten viste onsdag denne kurven over koronapasienter som har fått behandling på intensivplasser i løpet av epidemien. Lilla viser tilfeller fra Stockholm, mens grønn er øvrige regioner. Foto: Faksimile (Folkhälsomyndigheten)

Klikk på bildet for å forstørre. DØDE PER DAG: Diagrammet viser antall koronarelaterte dødsfall per dag, der den sorte kurven viser en rullerende middelverdi.

DØDE PER DAG: Diagrammet viser antall koronarelaterte dødsfall per dag, der den sorte kurven viser en rullerende middelverdi. Foto: Faksimile (Folkhälsomyndigheten)

Les også: Storbritannia: Økende kritikk om sen og uklar koronarespons

Klikk på bildet for å forstørre. Folkhälsomyndigheten i Sverige holder daglige presseorienteringer om koronasituasjonen.

Folkhälsomyndigheten i Sverige holder daglige presseorienteringer om koronasituasjonen. Foto: Ali Lorestani (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag