Gå til sidens hovedinnhold

Tegnell advarer mot tegn på at Sverige er på feil vei

Se Tegnell fortelle om siste koronanytt fra Sverige i videovinduet over.

Statsepidemiolog Anders Tegnell påpeker på pressekonferansen at man så tegn til en ny oppblomstring av covid-19 i Sverige i juli, men at den utviklingen nå er stanset. Han ser positivt at det stadig er få innlagt til intensivbehandling, men kom også med en advarsel.

- Det er tegn som tyder på at vi kan være på feil vei, spesielt blant de unge, sa han under tirsdagens orientering og viste til økende smittetall blant unge.

Fire nye dødsfall

Myndighetene rapporterer om fire nye koronadødsfall. Dermed har 5 770 personer omkommet i covid-19-epidemien i Sverige.

2 533 personer får eller har fått intensivbehandling grunnet covid-19-smitte. 35 pasienter er innlagt til intensivbehandling tirsdag.

Smittevernslegen Thomas Wahlberg er ifølge Expressen også opptatt av økende smittetall blant unge. Han ser trengsel på strender og badeplasser som et tegn på at flere dropper å følge myndighetenes restriksjoner og anbefalinger.

– Det kan være tegn på at folk er trøtt av at det pågår en pandemi, sier Wahlberg.

Smell for myndighetene

Svenske myndigheter mister tillit i befolkningen for deres håndtering av koronakrisen. Statsminister Stefan Löfven (S) så et oppsving på meningsmålingene i mai, men den trenden ble endret fra juni. Nå faller statsministeren på en ny måling fra avisen Expressen og markedsanalysebyrået Sifo.

Der kommer det fram at 39 prosent føler de har ganske eller veldig stor tillit til Löfven, som er en nedgang på åtte prosentpoeng siden juni.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken