RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tegneseriens tøffeste dame går solo

Sist oppdatert:
Etter mange år som hovedserie i Agent X9 er nå tiden inne for en egen tittel for Modesty Blaise. Heftet skal presentere alle avisstripene i kronologisk rekkefølge.

Utgivelsestakten er et nytt nummer hver fjerde uke, samtidig trappes frekvensen til Agent X9 ned til 6 nummer i året. Vi har tatt en prat med Hege Høiby, redaktør hos Egmont, om det nye heftet

Modesty Blaise har vært den bærende faktoren i Agent X9 gjennom flere år. Hvorfor kommer det nå et eget hefte?

- Jo, Modest Blaise har til de grader vært et bærende element i Agent X9 de siste årene at de fleste historiene nå er trykt to ganger i bladet. Samtidig vet vi at interessen for serien er stor. Det nye magasinet Modesty er derfor ment som et tilbud både til nye Modesty Blaise-fans og til gamle lesere som kan tenke seg serien i en ny innpakning, der Modesty Blaise for alvor er hovedserien og der avisstripehistoriene publiseres kronologisk.

Er dette et forsøk på å nå ut til jenter, siden Nemi og andre hefter har fått mange jenter til å lese flere serier de siste åra?

- Vi gir ikke ut Modesty med tanke på jenter spesielt, men det er jo absolutt en mulighet for at det kan bli en større andel kvinnelige lesere av Modesty enn det har vært på Agent X9 som alltid er blitt regnet som et klassisk "gutteblad".

Hvorfor settes utgivelsestakten til X9 ned? Er det mangel på serier siden Modesty nå får eget blad, eller er det antatt mindre salg som følge av at Modesty forsvinner?

- Grunnen til Agent X9 i utgangspunktet bare kommer ut annenhver måned er at vi ønsker å fokusere mest på Modesty i lanseringsfasen. Vi vil vurdere å øke hyppigheten etter hvert. Når det gjelder tilgangen på serier, skal det ikke by på større problemer å fylle et eventuelt månedlig Agent X9 med spenningsserier. Vi går ut fra at snittsalget holder seg på dagens nivå.

Hvor mange sider blir bladet på, og hvilke bi-serier vil bli å finne der?

- Modesty kommer til å ha 68 sider fordi vi vil at Modesty Blaise-serien skal dominere også når det gjelder antall sider. Som «bonusserie» vil vi fortrinnsvis velge andre klassiske avisstriper, som Johnny Hazard, Rip Kirby, Jeff Hawke etc. Biserien i Modesty nr. 1 er Johnny Hazard (En hanggliders død).

I albumserien var det introer til hver historie. Blir det noe lignende her?

- Det blir ikke introer som i albumene (skrevet av Peter O’Donnell), men vi skal ha en artikkel eller annet faktastoff i de fleste utgavene. Til å begynne med om bonusserien og litt småstoff rundt Modesty.

Albumserien samlet nærmere 60 Modesty Blaise-fortellinger før den gikk inn. Den var noe skjemmet av dårlige originaler de siste årene, men serien er meget populær på samlermarkedet, og de første albumene selges for meget høye priser. I fjor kom også Modestys første striper ut i Egmonts bokserie Klassikerserien.

Det er alt i alt laget over 90 fortellinger om Modesty Blaise, så med 13 nummer i året vil det går mer enn syv år å publisere alle fortellingene. Modesty-fansen kan se frem til mange spennende år med andre ord.

Se også:

Modesty – sjekk ut utgivelsesdatoen for det nye heftet

Agent X9 – les mer om heftet som feirer 30 år i år

Modesty Blaise album – dama har vært presentert skikkelilg før også hun

Klassikerserien 1: Modesty Blaise 1963 – 1965
- Flott bok med de første Modesty-eventyrene

Les flere nyheter på tegneserier.no
- Denne uka kan du stemme over hvem som er den kuleste kvinnelige seriefiguren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere