GRONG: Det bekrefter rektor Grete Mo. Hun legger til at skolen ser alvorlig på det som skjedde og fant en reaksjon med én dags utvisning riktig.

Ifølge rektoren startet det som en uskyldig lek den første skoleuka etter ferien. Noen elever i de to øverste klassene ble enig om å gjøre et «stunt».

– De fant teip i et klasserom, og en av elevene sa seg villig til å bli tapet fast i et tre. Ytterbuksa ble dessuten dratt ned før det ble tatt bilder som senere ble lagt ut på Facebook, opplyser Grete Mo til Namdalsavisa.

Hun legger til at bildene ble slettet da man oppdaget hva som hadde skjedd.

Fyrt opp
Det ble imidlertid ikke bare med den nevnte episoden.

– Det endte med at stemninga ble fyrt opp, og uka etter var det noen elever som tok den samme gutten og teipet ham fast på nytt. Ytterbuksa ble også dratt ned og bilder tatt, opplyser rektor Mo.

Men det var en vesentlig forskjell. Denne gangen var gutten ikke med på «leken», men ble tvunget av de andre elevene. Han ble befridd av noen klassekamerater som oppdaget hva som skjedde – og fikk fjernet teipen.

– Bildene som ble tatt, ble slettet etterpå, opplyser Grete Mo.

I etterkant har hun vært rundt i samtlige klasser og snakket med elevene om det som hadde foregått og om alvoret i det.

Skal slettes
– Det er dessuten sterkt presisert at bilder fra episoden som eventuelt er spredd til andre elever, skal slettes, sier rektoren, som regner med at det er gjort. Skulle det likevel dukke opp bilder, vil konsekvensen ifølge Mo være politianmeldelse.

Hun har også snakket med flere på tomannshånd, ikke minst med dem som var med andre gang.

– Da var det ikke lenger så artig, men jeg tror de tre som sto bak, ikke helt skjønte alvoret. De angret i alle fall fælt over det de hadde gjort, opplyser Mo.

Hun legger til at foreldrene til de tre guttene også reagerte momentant da de ble varslet.

Og selv om elevene – to fra tiende og en fra niende klasse – viste anger over oppførselen sin, fant altså skolen det nødvendig med en reaksjon i form av en dags utvisning.

– Dette var ikke noen artig episode, og skolen ser alvorlig på den. Slikt skal ikke skje på en skole, sier rektor Grete Mo som håper at elevene har tatt lærdom av det som skjedde.

Les flere saker fra Namdalen her