*Nettavisen* Nyheter.

«Tekken 6» på stedet hvil

Foto: (Namco)

«Tekken 6» er et godt spill, men byr på for lite nytt.

29.10.09 09:37

En gang i tiden var «Tekken» kongen blant slåssespillene og ene og alene grunnen til at mange kjøpte Playstation. Siden den suverene treeren har det dessverre gått nedover med serien – ingen av spillene har vært dårlige, de har bare lignet for mye på hverandre.

LES OGSÅ: «Tekken» blant verdens 50 beste spill

Få nyheter

Med «Tekken 6» har Namco lovet at de har tatt seg sammen og virkelig gjort en innsats, og jeg tillot meg derfor å ha forventninger til spillet. Vi plasserte til og med «Tekken 6» blant de 22 spillene vi gleder oss mest til i 2009 og 2010. Uheldigvis klarer ikke utviklerne å innfri, de få forandringene har lite å si for andre enn de mest innbitte spillerne og alt føles veldig kjent.

FOKUS: Alt om «Tekken 6»
FORUM: Diskuter «Tekken 6»

De to viktigste nyhetene er noe Namco har valgt å kalle «Rage» og at omgivelsene nå er interaktive. Førstnevnte går ut på at når du nesten har tapt en runde så gjør du mye mer skade enn vanlig. Med andre ord har utviklerne introdusert en på papiret interessant sjansemekanikk, men dessverre viser den seg som oftest å ha lite å si for utfallet av kampen.

Gode kamper

Nyhet nummer to, de interaktive omgivelsene, er derimot mer vellykket. En del baner består nå av flere ulike arenaer og for å bytte må du sende motstanderen din gjennom vegger, gulv og lignende. Takket være dette blir kampene mer dynamiske og underholdende, men det tilfører ikke spillet noe særlig nytt.

Ikke at kjedelige kamper er et problem i utgangspunktet. Kontrollsystemet er like tilgjengelig som alltid og de 40 figurene, hvor av seks er nye, godt balanserte. Riktignok er noen lettere å spille med enn andre og enkelte angrep kan misbrukes, men en god spiller vil alltid slå en som er dårligere.

Se «Tekken 6» i aksjon
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Barske angrep

Selv om spillet er intuitivt og dermed lett å lære, er det mer enn dypt nok. Hvis du skal komme noen vei på de høyere vanskelighetsgradene og mot menneskelig motstand, må angrepskombinasjonene og forsvarsteknikkene sitte som et skudd.

Akkurat som i de andre «Tekken»-spillene ser det meste du gjør skikkelig barskt ut, så du har det moro selv om du får grisejuling. Følelsen du får når ting begynner å sitte er for øvrig nøyaktig så tilfredsstillende som den skal være. Kampene forvandler seg til engasjerende og intense slag som bølger fram og tilbake.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mye å gjøre

«Tekken 6» byr på en rekke spillmoduser, hvor de fleste er varianter av tradisjonelle en mot en. Den mest interessante er «Ghost battle», som simulerer oppførselen til ekte spillere basert på data samlet inn fra arkadeversjonen. Hvis du spillere alene er denne modusen den uten tvil beste måten å trene på, siden det er det nærmeste du kommer menneskelig motstand.

Den andre enspillermodusen som er verdt å nevne er kampanjedelen. Istedenfor å servere deg en rekke kamper ligner modusen mer på et tradisjonelt tredjepersons slåssespill. Dessverre ødelegger et dårlig kamera, at angrepene ikke passer særlig godt og teite fiender mesteparten av moroa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sammen med flere er det derimot ingenting å klage på, så lenge du spiller lokalt er «Tekken 6» nøyaktig like artig i flerspiller som det alltid har vært. Online er historien en annen, spillet sliter foreløpig veldig med forsinkelser og det gjør det å time angrep og forsvar tilnærmet umulig.

Nydelig grafikk

Teknisk er «Tekken 6» opp og ned. Grafikken er det ingenting å utsette på, alt er veldig detaljert, figurene godt animerte og spillet flyter som en drøm. Lydbildet er litt mer middels, musikken er for det meste masete mens de ulike lydeffektene er gode.

Lastetidene er derimot bare sorgen, både på PS3 og Xbox 360 tar det en halv evighet før kampen er i gang. Riktignok hjelper det litt å installere spillet på harddisken, men det er likevel ikke godt nok.

For nykommerne

«Tekken 6» er et godt slåssespill, det er både balansert, pent, engasjerende, intuitivt og innholdsrikt. Dessverre byr det på veldig lite nytt og sammen med et par andre minuser, gjør det så spillet bare anbefales førstegangskjøpere som er nysgjerrige på «Tekken» eller blodfansen.

Hvis du ikke tilhører en av de to gruppene og ikke brenner etter et nytt «Tekken»-spill, kan du med andre ord trygt hoppe over det her.

«Tekken 6»slippes til PS3, Xbox 360 og PSP 30. oktober 2009. Til denne anmeldelsen har vi testet «Tekken 6» på Xbox 360.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.