RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Teknologirådet: Politiet er ikke smart nok

Oslo (NTB): Smarttelefonene florerer i folks lommer, men først i 2015 blir det mulig å sende SMS til politiets nødsentral. Teknologirådet mener svært lite har skjedd i politiet, to år etter at 22. juli-terroren avslørte store svakheter ved politiets operasjonssentraler.

Det regjeringsoppnevnte Teknologirådet reagerer kraftig på hvor lite som har skjedd i politiet de siste to årene, skriver Aftenposten.

- Det hjelper lite å kjøpe nettbrett og ansette flere politifolk ved sentralene når politiet ikke er i stand til å samle og analysere data som allerede er åpne for alle, sier rådets direktør Tore Tennøe.

I USA og Storbritannia mottar politiet daglig bilder og videoer fra publikum. Dette er ikke mulig i Norge. Tidligst i 2015 kan politiet ta imot SMS, bilder og video i operasjonssentralene og formidle videre til politiets egne patruljer.

- Det er som om ikke noe har skjedd de siste ti årene, sier Tennøe.

Han mener norsk politi er svært begrenset rent teknologisk og sier det er som om politiledelsen fortsatt tror at folk bare har fasttelefon fra Televerket. Tennøe understreker at kritikken ikke går på menneskene som jobber i politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere