RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tele2 går på Telenor

Sist oppdatert:
Utfordrer Tele2 anklager nå Telenor for å misbruke opplysninger den tidligrere monopolisten får ved å drive fastlinjenettet i Norge
Det skriver Aftenposten tirsdag.

Tele2 mener at telegiganten bruker informasjonen til å verve nye kunder. Dette vil i tilfelle være et brudd med forutsetningene fra Post og teletilsynet.

–I praksis sitter Telenor på kundelistene til samtlige av konkurrentene sine, og når de bruker disse til å kapre nye kunder, har de en enorm fordel sammenlignet med andre aktører på markedet, sier advokat for Tele2, Frode Lillebakken til Aftenposten.

Kunder av Telenors konkurrerende selskaper må bruke et prefiks før de slår et telefonnummer når de skal ringe ut, og dette prefikset lagres i Telenors database tilknyttet driften av fastnettet.

Telenor avviser at salgsavdelingen deres systematisk har misbrukt Fast forvalg-databasen for å verve nye kunder.

–Tele2 insinuerer systematisk misbruk fra vår siden. Det tilbakeviser jeg på det aller sterkeste, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor privat til avisen.

Det er Samferdselsdepartementet som skal behandle saken etter sommerferien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere