RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tele2 rustet for priskrig

mobiloperatøren Hi3G
mobiloperatøren Hi3G
Stenbeck-sfærens Tele2 varsler priskrig når selskapet drar i gang sin 3G-tjeneste ved årsskiftet. Konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer lover at selskapet vil være billigere enn lavprisselskapet 3.

Rundt nyttår starter Tele2 opp med UMTS-tjenester i Sverige. Da har allerede Hutchison og Investors 3 holdt det gående et halvt års tid. Men Stenbeck-selskapet lover kamp om kundene. Og det er pris som blir avgjørende.

Lavere utgifter
- Vi kommer til å være billigere enn 3 både når det gjelder terminaler og priser på tjenester og samtaler, sier Tele2-sjef Lars-Johan Jarnheimer til Dagens Industri.

3 har markert seg i mobiljungelen med kraftige priskutt på de nye mobiltjenestene. Selskapet er alt operativt i flere europeiske land og har kapret i overkant av en halv million mobilkunder.

På startstreken
Jarnheimer er likevel ikke redd for at nykommeren skal bli vanskelig å bryne seg på. Han viser til at kostnadsbasen til Tele2 er langt lavere enn hos 3 og at de derfor kan kjøre helt andre priser.

- Vi tar sikte på å dra i gang før jul i Sverige, men det avhenger av at det finnes tilstrekkelig med telefoner. Vi behøver mellom 50 og 60 000 telefoner før vi kan trykke på startknappen. Hvis ikke venter vi. Men vi er definitivt i gang i løpet av andre kvartal 2004, sier Jarnheimer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere