RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tele2-sjef ble årets leder

Konsernsjef i Tele2
Konsernsjef i Tele2
Konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer i Tele2 ble tirsdag utnevnt til årets bedriftsleder i Sverige. Jarnheimer har styrt teleselskapet til å bli det raskest voksende i Europa.

Lars-Johan Jarnheimer er flasket opp på den avdøde Jan Stenbecks tankegods. Han var en av Stenbecks nærmeste medarbeidere og fikk oppgaven med å lose Cristina Stenbeck gjennom de første månedene etter hennes fars død.

Mot strømmen
- Denne prisen har vært delt ut i 20 år og noen utnevnelser har vært stolpeskudd. Lars-Johan Jarnheimer er ikke noe stolpeskudd. Hans innsats er ikke bare prat, men ekte vare, selv om han er på grensen til å være for kjent, sa juryformann Arne Mårtensson i forbindelse med utnevnelsen, skriver Dagens Industri.

Prisen for årets leder deles ut av magasinet Affärsvärlden og konsulentgiganten Korn/Ferry.

Jarnheimer har fremstått som svært atypisk i telekomsammenheng. Mens resten av bransjen lå med brukket rygg i 2002 klarte Tele2 å kapre markedsandeler i nær sagt alle markeder. Tele2 er i dag det raskest voksende teleselskapet i Europa.

Mannen med gullbuksene
For aksjonærene har også Lars-Johan Jarnheimer vært en god mann. Tele2-aksjen har steget over 100 prosent på Stockholmsbørsen det siste året. Likevel er han en omstridt mann, akkurat som resten av Stenbeck-sfæren er.

- Vi har en veldig spesiell bedriftskultur. Vi mislykkes ofte når vi ansetter folk fra planmessige selskap som Telia og Ericsson. De personene kan ikke forstå at fremtidsplanene våre knapt strekker seg tre måneder frem, sa Jarnheimer i et intervju for en stund siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere