RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telecomputing i pluss - guider ikke (Ny)

Sist oppdatert:
Telecomputing og Jan Erik Larsen leverte bedre enn tidligere guidet i fjerde kvartal. Selskapet hadde positiv kontantstrøm og styret vurderer likviditeten som god. Larsen ønsker ikke å guide for 2003
Telecomputing fikk en omsetning på 60 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 45 millioner i tredje kvartal i fjor. Driftsresultatet viste overskudd på 2 millioner kroner i fjerde kvartal, mot minus 14 millioner kroner i tredje kvartal.

Tidligere har selskapet guidet på en omsetning på 58 millioner kroner, og et positivt driftsresultat. Fasiten som ble sendt ut tirsdag var altså i overkant av forventningene og guidingen.

Ønsker ikke å guide i 2003

Telecomputing er nok et norsk IT-selskap som er forsiktig med guidingen for 2003. Tidligere har blant annet Visma, Norman og Tandberg sagt at de er forsiktige med guidingen. Tandberg-ledelsen klarte imidlertid ikke til slutt å la være.

- Styret har bestemt at de ikke vil gi aktiv guiding, sier Larsen til iMarkedet.

Han sier likevel at markedsveksten i outsourcingsmarkedet i 2003 forventes å være på 11 prosent, og at Telecomputing vil ha en vekst som er langt bedre enn markedsveksten.

Telecomputing meldte om en positiv kontantstrøm i fjerde kvartal 2002. Ved utgangen av kvartalet var av kvartalet var kontantbeholdningen på 67 millioner kroner.

- Styret vurderer likviditeten og soliditeten som god, heter det.

Vellykket Kebne-integrasjon

I fjor slo Telecomputing seg sammen med den svenske leverandøren Kebne. Larsen sier til iMarkedet at tilbakemeldingen fra de svenske kundene er positiv, og at integrasjonsprosessen har vært vellykket.

I fjerde kvartal viser Larsen til at økningen i omsetningen skyldes i hovedsak en økning i ASP-inntekter, høy kapasitetsutnyttelse innen konsulentdelen og en vellykket integrasjon av Kebne. Den sterke fremgangen i driftsresultatet skyldes dels omsetningsveksten, men også sterkt fokus på kostnadskontroll og økt organisatorisk effektivitet.

- Styret er spesielt fornøyd med at både virksomhetene i Norge og Sverige viser positive resultater ved utgangen av 2002, og at TeleComputing for første gang er et lønnsomt selskap på konsolidert basis, heter det.

TeleComputing oppnådde en bruttomargin i overkant av 70 prosent i fjerde kvartal, mot 62 prosent i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere