RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telecomputing med vekst

Sist oppdatert:
Datadriftselskapet Telecomputing og John Linqvist melder om resultatvekst i andre kvartal. Selskapet kjøper også en norsk konkurrent
Telecomputing var ute med resultatene for andre kvartal fredag morgen. Tallene viste klar bedring både på topplinjen og bunnlinjen.

I andre kvartal økte omsetningen med 29,3 prosent til 94,1 millioner kroner.

- Bruttomarginen opprettholdes på et høyt nivå, og utgjorde 73 prosent, som er marginalt høyere enn samme periode i fjor, heter det i en melding fra selskapet.

Driftsresultatet etter belastning av integrasjonskostnadene med kjøpene av Infostream Services, IT Broker og Proserva ble 0,5 millioner kroner, mot minus 8 millioner kroner i fjor.

Resultat før skatt endte på 0,3 millioner kroner i andre kvartal, mot minus 8,1 millioner kroner i fjor.

Kjøper konkurrent

Telecomputing fortsetter også oppkjøpstakten. Selskapet har nå inngått en intensjonsavtale om å overta konkurrenten Stim Computing.

Stim Computing har 50 ansatte og omsatte for 57 millioner kroner i 2004. Prisen på selskapet, inkludert gjeld er på mellom 4 og 5 millioner kroner.

- Overtagelsen, som er TeleComputings tredje på to måneder, betyr at selskapet blir Norges ledende it driftsleverandør for fagforbund og andre medlemshåndterende organisasjoner, heter det i meldingen fra selskapet.

Stim Computing AS ble etablert 1. april 1998 under navnet LO-IT AS, og var et resultat av sammenslutning mellom IT-miljøene fra Fagdata (LO) og Samvirke Forsikring (i dag Sparebank1 Gruppen).

Vekst i Norge

Telecomputing viste vekst i det norske markedet i andre kvartal. Organisk var veksten på 23,7 prosent. Inkludert kjøpet av IT Broker endte omsetningen i Norge på 60,1 millioner kroner. Driftsresultatet i Norge ble på gode 4,4 millioner kroner i andre kvartal.

I det svenske markedet var utviklingen til Telecomputing svakere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere