RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telecomputing svakt som ventet

Sist oppdatert:
Telecomputing leverer svake tall for andre kvartal, i tråd med selskapets resultatvarsel fra juni
Telecomputing fikk et resultat før skatt på minus 9,3 millioner kroner i andre kvartal, mot pluss 3,8 samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene økte fra 64,8 til 72,8 millioner, delvis på grunn av oppkjøp.

Driftsresultatet ble minus 9,2, mot pluss 3,4 millioner i andre kvartal i fjor. Det er tatt en rest restruktureringsavsetning på 9,8 millioner kroner i andre kvartal.

Selskapet har tidligere gått ut med et resultatvarsel om et driftsresultat før restruktureringsavsetninger rundt null og en omsetning på 72 millioner. I forbindelse med dette ble også toppledelsen byttet ut i sommer.

Driftsresultat før avskrivninger og spesielle poster ble 9,8 millioner i andre kvartal, mot 11,2 millioner i går.

Ordreinngangen i andre kvartal var 58 millioner, mot 74 millioner samme kvartal i fjor.

Omsetningen i Sverige var økte med 20,1 prosent til 30,2 millioner kroner, utelukkende organisk.

I Norge, som har vært problemet, er omsetningen økt 6,3 prosent til 42,9 millioner, men her skyldes hele veksten og mer til oppkjøp av Infostream Services.

- Kostnadene er økt betydelig i Norge gjennom første halvår som et ledd i bestrebelsene på å øke omsetningstakten. Lønnsomheten i den norske virksomheten er derfor betydelig svekket gjennom andre kvartal, heter det.

Likviditeten ved utgangen av kvartalet var 67,1 millioner kroner, som er en svekkelse fra 78,3 ved inngangen til kvartalet, primært på grunn av oppkjøpet av Infostream.

- TeleComputing har som ambisjon å opprettholde en høy veksttakt i det svenske markedet. Samtidig forventes det at de gjennomførte tilpasninger i den norske organisasjonen og fokusprosjekter på konsernnivå vil gi resultater mot slutten av året, heter det fra selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere