RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telecomputing under ventet - gjør oppkjøp

Sist oppdatert:
Telecomputing og Svein Stavelin leverte plussresultat i første kvartal, men litt lavere enn markedets forventning. Samtidig kjøper selskapet deler av gamle Infostream
Telecomputing fikk et resultat før skatt på 3,2 millioner kroner i første kvartal, mot 3,8 samme kvartal i fjor.

Driftsinntektene økte fra 59,8 til 69,2 millioner, mens driftsresultat før goodwill og spesielle poster (EBITA) ble 4,7 millioner kroner, mot 3,7 i fjor.

Analytikerne hadde i snitt ventet et resultat før skatt på 5 millioner.

Nedgangen i resultat før skatt begrunnes med finansposter og positive engangsposter i fjorårets kvartal.

Ordreinngangen ble 55 millioner kroner, mot 76 millioner i samme periode i fjor, og nysalget var 42 millioner, mot 44 i samme periode i fjor.

- TeleComputing har ambisjon om en høyere veksttakt enn forventet markedsvekst, og vurdere at selskapet spesielt i det svenske markedet vinner markedsandeler. Bruttomarginen forventes opprettholdt på et høyt nivå, omkring 70 prosent. Også i andre kvartal vil TeleComputing øke ressursinnsatsen på salgs- og markedssiden for å sikre større langsiktig veksttakt. Samtidig vil det legges ned betydelige ressurser for å utvikle og kundetilpasse driftsplatformen, heter det.

Kjøper deler av Infostream

Det meldes også at Telecomputing har inngått avtale om å overta 100 prosent av aksjene i selskapet Infostream Services AS for 19 millioner kroner.

- Oppkjøpet styrker TeleComputing strategisk og sikrer at TeleComputing blir en betydelig leverandør av Unix/Linux basert applikasjonsdrift distribuert over internett og web-basert hosting, heter det.

- Infostream Services AS har også en betydelig posisjon innenfor offentlig sektor og mediabransjen med kunder som Norges Forskningsråd, Statens forvaltningstjeneste (Odin), Utdannings- og Forskningsdepartemenetet, Aetat, Eniro, Elkjøp, Nrk, dn.no med flere, heter det videre.

Flatt i Norge - Opp i Sverige

Det er i den svenske delen av Telecomputing det leveres vekst i første kvartal, mens den norske delen fortsatt går i stå.

Omsetningen i Sverige var 30,6 millioner kroner i første kvartal, mot 21,6 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Veksten er utelukkende organisk og skyldes god kontraktsinngang og en vellykket markedsstrategi, heter det.

Omsetningen i Norge økte med kun 0,3 prosent fra 38,8 millioner kroner til 38,9 millioner i første kvartal.

Konsernet hadde for første kvartal en positiv kontantstrøm fra driften på 4,6 millioner kroner. Samlede investeringer utgjorde 6,9 millioner kroner i perioden, som i sin helhet er belastet løpende likviditet. Nedbetaling på finansielle leasingavtaler utgjorde 2,9 millioner kroner, og det er ikke etablert nye
leasingavtaler i perioden. Likviditeten ved utgangen av kvartalet var 78,3 millioner kroner, noe som er en svekkelse fra 83,5 millioner kroner ved inngangen til året, skriver Telecomputing i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere