Telefonen som blåser liv i Sony Ericsson

Foto: (Montasje)

Det er vanskelig å si hvorfor, men denne telefonen kan redde Sony Ericsson.

12.03.09 17:51

Det er ikke til å komme utenom: Sony Ericsson har slitt voldsomt den siste tiden. Aktøren var klart ledende i lang tid, men så var det noe som skjedde: Nokia tok kvantesprang, iPhone dukket opp, Samsung begynte å lage gode, ikke bare pene telefoner – og Sony Ericsson begynte å hvile på suksessen.

Sliter i motbakke
Det har ført til at selskapet har mistet litt taket om mobilbrukerne, og samtidig som ryktene har gått om at Sony vil ut av samarbeide, har mange har begynt å lure på om selskapet lever på lånt tid.

Business-telefonen X1 skulle endre litt på dette, men en redder neppe et selskap ved å rebrande telefoner produsert av HTC. Selskapets neste håp er egentlig vært touchtelefonen «Idou» med stor skjerm og vanvittige 12 megapiksels oppløsning.

En riktig telefon
Men etter å ha tatt en nærmere titt på den nye Walkman-telefonen W715 så har jeg fått troen på at Sony Ericsson kanskje er i ferd med å redde sitt eget skinn med en relativt lavprofiltelefon.

Det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor, men det er bare noe med denne telefonen som umiddelbart gir følelsen av at du holder en kvalitetstelefon som bare stemmer. Størrelsen er helt perfekt, og personlig er jeg i alle fall veldig glad i skyvetelefoner som føles ut som kvalitet.

Perfekt design
Til tross for at det er en skyvetelefon, er den ikke noe tykkere enn HTC Touch HD – eller Nokias tynneste skyvemobil E66, og designet er bare riktig. Det er på ingen måte «flashy» eller revolusjonerende, det er bare diskré, funksjonelt og aluminiumsfinishen gjør den elegant.

Men det jeg kanskje liker aller mest med telefonen er at den ligger eksepsjonelt godt i hånda, og tastene er rett og slett bare gode å bruke.

Les fulle spesifikasjoner her.

Glimrende til musikk
Rent funksjonsmessig kan vi kanskje begynne med musikkspilleren og radioen, siden dette er en Walkman-telefon, og dette er noe som Sony Ericsson rett og slett er gode på. Jeg har fortsatt ikke helt bestemt meg for om jeg liker Nokia eller Sony Ericssons musikkspiller best, men Walkman-applikasjonen til Sony Ericsson fungerer utmerket.

At øreproppene som følger med telefonen også holder fullt ut akseptabel kvalitet er ikke noe som drar nedover heller – selv om litt EQ-innstillinger kreves fordi bassinnslaget faktisk er i overkant stort på øreproppene.

Dask for dårlig tilkobling
Foreløpig viderefører dessverre Sony Ericsson sin spesielle tilkoblingsplugg for både hodetelefoner og lader, som med respekt og melde er en latterlig dårlig løsning fordi den etter en stunds aktiv bruk får veldig dårlig kontakt (undertegnede har slitt ut mange av den typen gjennom årene).

Så i fremtiden håper vi at Sony Ericsson gjør som Nokia og satser på minijack.

En stadig utvikling
Når det kommer til generell brukervennlighet har det i grunn ikke skjedd store sakene siden K750 dukket opp for rundt fire år siden, men selskapet gjør stadig småendringer som gjør telefonene hakket bedre å bruke. At telefonen for eksempel automatisk gjør oppslag i kontaktlisten når du begynner å taste på telefonen er ikke lenger noe nytt, men er en funksjon vi elsker.

Den høyre valgknappen på hjem-skjermen er nå som standard en «søk»-knapp som sender deg rett til et Google-søkefelt, så det er nå åpenbart at telefonen begynner å bli mer nettsentrert. Nettleseren har også blitt en god del bedre enn tidligere Sony Ericsson-telefoner.

Ikke alt er gull
Vi liker fortsatt ikke hvordan aktiveringen av trådløst nettverk fungerer, og Mail for Exchange-støtten til telefonen er så uferdig at undertegnede ikke klarte å sette den opp mot Nettavisens mailsystem, som krever litt ekstra konfigurering i forhold til standardinnstillinger av sikkerhetshensyn.

Telefonen er ellers utstyrt med en GPS, med litt dårlig mottaksforhold, og et 3,2 megapiksels kamera uten autofokus, men med lys, som tar helt midt på treet gode bilder til å være en mobiltelefon.

En telefon som bare føles riktig
Men selv med sine svakheter så har jeg blitt litt svak for denne telefonen.

Jeg liker hvordan den ser ut.

Jeg liker hvordan den fungerer.

Jeg liker hvordan den ligger i hånda mi.

Jeg liker hvordan den sklir ned i bukselomme uten å ta plagsomt mye plass.

Jeg liker musikkspilleren.

Jeg liker de nye småendringene i brukergrensesnittet, som for eksempel introduksjonen av en iPhone-lignende samtalevisning på meldinger.

Jeg er en generell tilhenger av Sony Ericssons gode batterikapasitet.

Jeg liker tastene på den.

Passer for veldig mange
Den er ikke revolusjonerende, og den kommer aldri til å bli husket som tidenes beste telefon. Men... Jeg bryr meg ikke. Det er en mellomklassetelefon som kan passe til veldig mange, og som bare utelukker de som synes den er litt for dyr (drøyt 3000 kroner) eller litt for dårlig på e-post.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag