*Nettavisen* Nyheter.

Telefonkatalogen? - Nei takk!

Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)

Over 150.000 nordmenn har takket nei til telefonkatalogen, men mange opplever likevel å få den 5 kg tunge papirbunken på døren.

14.03.07 09:26

Det var Naturvernforbundet som startet aksjonen og de er stolte over det store miljøvernengasjementet folk viser. Daglig tikker det nemlig inn nye reservasjoner mot telefonkatalogen hos Eniro.

- Det synes vi er kjempebra, og det viser at vi hadde rett i at telefonkatalogen begynner å bli avleggs. Da vi startet aksjonen var det bare 2000 som hadde reservert seg, men responsen viser at veldig mange ikke vil ha katalogen, sier Lars Haltbrekken, leder for Norges Naturvernforbund.

Sa nei takk, fikk katalogen
Hvert år deler Eniro ut 2,8 millioner telefonkataloger, og flere har irritert seg over at katalogen havner rett i søppelspannet. Bjørnar Dullum var tidlig ute med å reservere seg, da han var lei av å kaste ubrukte telefonkataloger år etter år. Men reservasjonen var til ingen nytte, for likevel havnet den 5 kg tunge mursteinen på trappa i år også!

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2 Hjelper deg

- Det er irriterende for jeg prøver jo å redusere mengden papir man forbruker i løpet av et år. Det verste er at katalogene går ubrukte rett i søpla, for jeg har ikke bruk for de og de blir ikke åpnet engang.

Det er flere som har opplevd å få telefonkatalogen selv om de har reservert seg i god tid før årets distribusjon. Naturvernforbundet påstår at Eniro ikke tar hensyn til reservasjonslistene.

- Vi påstår at de ikke følger reservasjonslisten, og at de deler ut til alle akkurat som før. Vi har opplevd selv å få katalogen og vi har fått flere henvendelser fra folk som har fått katalogen selv om de har reservert seg, sier Lars Haltbrekken.

Eniro tar kritikk
Eniro tar kritikk for at det har skjedd feil ved utdeling av telefonkatalogen

-Hvis det er noen som har mottatt telefonkatalogen som har reservert seg i god tid før årets distribusjon, så beklager vi det, sier Hans Petter Terning, viseadm. direktør i Eniro.

Eniro innførte reservasjonsordningen for 3 år siden. De er uenige i at ubrukte kataloger som blir kastet er et miljøproblem!

- Dette er ikke søppel, dette er en ressurs! Telefonkatalogen er 100 prosent gjenvinnbar og det er faktisk mangel på returpapir, slår Hans Petter Terning i Eniro fast.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: TV 2 Hjelper deg

Naturvernforbundet rister på hodet av denne påstanden, for hvert år kastes 9,2 millioner kg telefonkataloger, og det er et avfallsproblem.

-Dette er et miljøproblem, for det er betydelige mengder energi som skal til for å produsere katalogene, og alt dette skal distribueres. Det er også et stort avfallsproblem siden mye av dette går rett i søpla! sier lederen for Naturvernforbundet.

Hvor kan du reservere deg?

Dersom du ønsker å reservere deg må du trykke på linken under eller du kan ringe: 815 44 448.

www.telefonkatalogen.no/katalogreservasjon

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.