*Nettavisen* Nyheter.

Telefonsalg på klagetoppen hos Forbrukerombudet

Oslo (NTB): Forbrukerombudet mottok i fjor 1.031 klager på telefonsalg. Særlig er det eldre som blir utsatt for press fra telefonselgere.

25.02.14 12:42

Omtrent én av åtte henvendelser til Forbrukerombudet i fjor dreide seg om telefonsalg, som dermed fortsatt topper klagetoppen. En stor andel av de som klager, har blitt oppringt av selgere til tross for at de har reservert seg mot telefonsalg.

– Klager fra seniorer og deres pårørende tyder på at denne eldre forbrukergruppen blir utsatt fra press fra enkelte telefonselgere. Problemet ser særlig ut til å gjelde for pengeinnsamling over telefon til enkelte frivillige organisasjoner, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Dagens regelverk for telefonsalg ble innført i 2009. I løpet av våren skal regelverket gjennomgås av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. Forbrukerombudet mener det er behov for endringer.

– Klagebunken har ikke blitt mindre, og vi ser mange brudd på regelverket. Her mener vi det trengs et strengere og klarere regelverk, sier Nergård. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.