RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telefonsvindelen er tilbake

Sist oppdatert:
Tapt anrop fra ukjent nummer? Ikke ring tilbake!

I løpet av de siste månedene har det vært en rekke tilfeller der norske mobilbrukere har fått svært korte opprigninger fra en rekke utenlandske telefonnummer, hvor numrene har begynt med «+88213».

Dette er renspikket svindel der bakmennene håper at du skal ringe tilbake til nummeret som har ringt deg opp. Gjør du dette ringer du i realiteten tilbake til et svindyrt teletorgnummer til typisk 32-37,50 kroner i minuttet – med tilsvarende oppstartsavgift.

Nå melder fagansvarlig i Opplysningen Utland Sven Arne Johannessen at svindelen igjen brer i Norge. Han forteller at de har fått en rekke henvendelser fra mobilbrukere som har blitt oppringt fra «+88213 100199». Dette nummeret skal være registrert under France Telecom.

- Vi oppforderer alle våre kundeveiledere til å utvise forsiktighet overfor kunden vis ikke kunden kjenner til noen som kunne ha en satelittelefon, det være seg på et skip eller på fot tur i Himalaya, sier Johannessen.

I forrige runde var nummeret som ringte opp «+88213 300300».

Også denne gangen forteller Telenor at de har sperret for denne typen nummer for sine kunder.

- Telenor har for lengst sperret for dette og andre lignende nummer, og vurderer fortløpende om andre nummer også skal sperres mot, forteller informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere