RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telefonsvindlere bruker falske numre


TELEFONSVINDLERE: Telefonsvindlere i utlandet har tatt i bruk en metode kalt spoofing for å lure nordmenn til å tro at oppringningen kommer fra Norge.
TELEFONSVINDLERE: Telefonsvindlere i utlandet har tatt i bruk en metode kalt spoofing for å lure nordmenn til å tro at oppringningen kommer fra Norge.
Sist oppdatert:
Utenlandske svindlere bruker mobilnumrene til uskyldige norske abonnenter.

Telefonsvindlere er ikke ukjent. Nå har det imidlertid kommet rapporter om utenlandske svindlere som bruker mobilnumre tilhørende uskyldige norske abonnenter.

– Vi er kjent med at utenlandske selskaper ringer rundt for å prøve å få informasjon fra folk og det har vært flere saker om dette tidligere. Men det at de nå har begynt å bruke mobilnumre til norske abonnenter er relativt ukjent for oss, sier informasjonssjef i Telenor, Per A. Meling, til KRS247.

Spoofing

Med ulike verktøy endrer telefonsvindlerne nummeret som kommer opp i displayet ditt når de ringer. Dette kalles spoofing.

– Det er klart at når de skal oppsøke folk i Norge, så har de funnet ut at det er bedre å bruke et norsk nummer, fordi vi har lettere for å svare samtaler som kommer fra Norge. Men det som er viktig å presisere, er at verken det nummeret de bruker eller den de ringer til, blir belastet på noen som helst måte. De er kun ute etter å få samlet inn informasjon, sier Meling.

Likt nummer

Flere personer har blitt oppringt fra telefonnumre der de tre første sifrene er de samme som mobilnummeret som blir ringt opp. Altså: Begynner ditt nummer på for eksempel 910... kan svindlernes nummer også begynne på 910...

Har du blitt oppringt fra et slikt nummer? Ta kontakt med Nettavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere