RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: www.mobile-review.com (www.mobile-review.com)

Telegiganter kan miste konsesjonene

Sist oppdatert:
Om to år kan Telenor og NetCom risikere å stå uten sine lukrative GSM-konsesjoner. Departementet vurderer lisens-auksjon.

For de to mobiloperatørene, NetCom og Telenor Mobil, har GSM 900-lisensene vært rene gullkalver. Dette er mobilnettene som siden midten av 90-tallet har overtatt så godt som hele det norske mobilmarkedet. Men om to år kan det være slutt. Da utløper nemlig konsesjonene, skriver Dagens Næringsliv.

Samferdselsdepartementet har nylig sendt ut en høring om hva som skal skje når konsesjonene går ut. I verste fall kan NetCom og Telenor Mobil måtte kjempe med nye konkurrenter i en auksjonsrunde.

Både NetCom og Telenor ber på sine knær om at Samferdselsdepartementet forlenger konsesjonene. I brev til departementet skriver begge selskapene at konsesjonen er viktig for deres forretning. Og det er neppe noen underdrivelse. Så godt som all mobiltrafikk i dette landet går gjennom GSM 900-nettet og begge operatørene har tjent enorme summer på sine konsesjoner.

Tidligere har samferdselsminister Torild Skogsholm og Post- og teletilsynet lovprist auksjonsmodellen ved tildeling av konsesjoner. Skogsholm har også nevnt at fremtidige tildelinger bør foregå etter denne metoden.

Telenor og NetCom på sin side ønsker å få videreført konsesjonene uten å måtte gå inn i en eventuell budkamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere