RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telehiv skaper togproblemer i Trøndelag

Steinkjer (NTB): Telehiv skaper problemer for togtrafikken i Trøndelagsfylkene. Togene må kjøre med nedsatt hastighet på 17 strekninger på Dovre- og Trønderbanen.

Telehiv skaper ujevnheter langs skinnene. For å bevare sikkerheten må togene derfor kjøre saktere.

- På kort sikt må naturen få gå sin gang, og telen gå tilbake, sier fagansvarlig for Dovrebanen og Trønderbanen i Jernbaneverket, Ivar Lauritzen til NRK.

Situasjonen på banene i Trøndelagsfylkene er mye verre enn på mange år, og den verste strekningen er mellom Hell og Steinkjer. Her må togene senke farten hele åtte ganger, og turen mellom Trondheim og Steinkjer som normalt skal ta to timer og femten minutter, forlenges dermed med ett kvarter.

En sjelden kald vinter er årsak til de store problemene med telehiv. Lauritzen antar at togene må kjøre med nedsatt fart en god stund fremover.

- Innen siste del av mai bør vi ha fått vekk alle saktekjøringene. Det avhenger selvsagt av hvordan våren blir, sier han.

På lang sikt skal Jernbaneverket foreta befaringer på strekninger som er utsatt for tele, slik at man kan vurdere om det skal settes i verk tiltak for å unngå telehiv senere. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere