RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor-datter kjøper mer i øst

Sist oppdatert:
Det russiske mobilselskapet Vimpelcom, med Telenor på eiersiden, har sikret seg majoriteten av aksjene i et Tajikistansk mobilselskap. Les mer her
Vimpelcom fortsetter utvidelsen østover. Selskapet, der Telenor og det russiske storselskapet Alfa Telecom, har lenge ført en bitter kamp om kontrollen i selskapet. Dette kom etter at Telenor nektet Vimpelcom å satse i Ukraina, der Telenor og Alfa Telecom sammen er storeiere i mobilselskapet Kyvistar.

Nå melder russiske medier at Vimpelcom har sikret seg 60 prosent av aksjene i mobilselskapet Tacom i Tajikistan, en fattig tidligere sovjetrepublikk i sentral Asia.

Vimpelcom skal ha bladd opp 12 millioner dollar for 60 prosent av selskapet.

- Gitt den økonomiske veksten i landet og en penetrasjonsrate på bare 4 prosent ser vi gode vekstmuligheter i Tajikistan, sier Vimpelcoms toppsjef Alexander Izosimov til Reuters.

Vimpelcom har også skaffet seg en rettighet til å kjøpe ut de gjenværende aksjonærene i selskapet.

Det er 7 millioner innbyggere i Tajikistan, som grenser til Afganistan, Uzbekistan, Kina og Kyrgyzstan. Staten har vært den fattigste av de 15 tidligere sovjetrepublikkene etter at en borgerkrig mellom 1992 og 1997 krevde over 100.000 menneskeliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere