*Nettavisen* Nyheter.

Telenor-datter sparker 80

Den danske mobiloperatøren Sonofon sier opp 80 ansatte som ledd i en ny sparerunde. Telenor-datteren merker en stadig tøffere konkurranse om danske mobilkunder.

Ledelsen i Sonofon snur hver eneste stein i selskapet på jakt etter innsparingsmuligheter. I første omgang blir 80 ansatte satt på porten.

Beinhardt marked
Nedbemanningen kommer som en direkte konsekvens av den tøffe konkurransen i det danske mobilmarkedet. Telekonkurransen i Danmark er betydelig tøffere enn både i Norge og Sverige og priskrigen pågår for fullt mellom operatørene.

- Derfor skal vi gjennom en effektivisering av den eksisterende virksomheten. Det betyr at vi nå vender hver del av Sonofon og rasjonaliserer kjernevirksomheten, sier konstituert konsernsjef Tage Reinert til Computerworld Danmark. om er konstitueret administrerende direktør i selskabet.

Eierne krangler
Reinert overtok som toppsjef i Sonofon etter at den forrige konsernsjefen Ulrik Bülow måtte forlate stillingen i sommer. Siden den gang har eierne, Telenor og amerikanske Bellsouth, kranglet om hvem som skal overta permanent.

Nedbemanningene i Sonofon rammer alle avdelinger, med unntak av forretningene og kundeservice.

I første halvår økte omsetningen i Sonofon med 11 prosent i forhold til fjoråret, men på bunnlinjen ble det en reduksjon fra 73 til 26 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.