RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor dominerer fortsatt nummeropplysning

Sist oppdatert:
Telenor har mistet omkring 27 prosent av sin markesandel i markedet for nummeropplysningen etter at markedet ble åpnet for konkurranse
Det går frem av en undersøkelse offentliggjort av Post- og teletilsynet onsdag.

Ved utgangen av februar i år hadde Telenors Opplysningen 1881 en markedsandel på 73 prosent, mens den nest største aktøren Currents 1880nummeropplysningen hadde en andel på 17,1 prosent. Den tredje og siste aktøren av noen betydning, EasyConnects Opplysning 1890, hadde en markedsandel på 8,8 prosent.

Telenor hadde på det laveste, som var januar, 71,4 prosent av markedet.

Samtidig med at konkurransen ble åpnet ved inngangen til 2002, ¨å viser dette markedet fortsatt en fallende trend. Omsetningen innen manuell nummeropplysning utgjorde i 2001 389,6 millioner kroner, mens det i fjor var på 359 millioner. Antallet ansatte i bransjen økte fra 968 til 1.164.

Antallet besvarte samtaler og minutter brukt på manuelle nummeropplysning faller også kontinuerlig videre. Det er SMS og internett som overtar trafikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere