RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Telenor får ny konkurrent i Pakistan

Sist oppdatert:
Space Telecom presset først opp prisen på Telenors mobillisens i Pakistan. Nå er selskapet allerede ute, og Telenor har fått en ny konkurrent
Pakistans telemyndigheter vedtok i går å kansellere lisensen til Space Telecom, selskapet som la inn det høyeste budet i den nylig gjennomførte anbudsrunden på nye mobillisenser i Pakistan. Space Telecom var årsaken til at prisen på mobillisensen ble presset opp til nivåer som var langt over forventningene.

Nå har den ledige lisensen blitt tilbudt gruppen Al-Warid som er basert i Dubai til samme pris, 291 millioner dollar for en 15 års lisens. Al-Warid har ifølge Reuters akseptert tilbudet, og vil innbetale 40 millioner dollar umiddelbart, og ytterligere 32,5 millioner dollar i løpet av 10 dager.

Al-Warid blir dermed den nye konkurrent til Telenor, som var den andre vinneren i anbudskonkurransen. Fra før er det fire operatører i det pakistanske markedet.

Bakgrunnen for at Space Telecom mistet lisensen er at de ikke innbetalt 25 prosent av lisensavgiften innen fristen som gikk ut mandag denne uken. Det har ifølge pakistanske medier oppstått krangel mellom de tre partnerne i Space Telecom, noe som førte til at pengene ikke ble innbetalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere