Gå til sidens hovedinnhold

Telenor får selge (ny?) iPhone

Netcom mister iPhone-monopolet «i løpet av de kommende månedene».

Helt fra Netcom inngikk i det eksklusive samarbeidet om å selge iPhone i Norge, har det versert rykter om at dette var en tidsbegrenset avtale, og at andre ville begynne å selge telefonen etter hvert, slik vi har sett skje i andre markeder.

Men månedene har gått, og Netcom har fortsatt med sin eksklusive avtale. Det eneste som har skjedd siden i fjor sommer er at Network Norway har begynt å selge telefonene gjennom gråimport.

Skal selge iPhone til sine kunder
Men fredag ettermiddag sendte Telenor ut følgende melding:

«Telenor ASA annonserte i dag at man har signert en avtale med Apple om å tilby iPhone 3G i Sverige, Danmark og Norge i løpet av de kommende månedene.

Mer informasjon vil komme ved et senere tidspunkt.»

Meldingen er veldig lik den første meldingen som Netcom/Telia Sonera sendte ut da de annonserte Apple-samarbeidet for et knapt år siden.

Har ikke tilbudt det mest spennende
- Vi har alltid hatt et ønske om å tilby de mest spennende terminalene i markedet, men i de siste månedene har vi ikke følt at vi har kunnet gjøre det, men nå fremover vil vi endelig få muligheten til dette, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, til Nettavisen.

Alle nyheter som har med Apple å gjøre involverer alltid et ekstremt strengt informasjonsregime, og Telenor er derfor veldig tilbakeholden med informasjon, inkludert når de faktisk vil begynne å selge iPhone.

Vil ikke kommentere om ny iPhone
- Tar jeg feil om jeg sier at dere vil begynne å selge denne telefonen når Apple snart lanserer en ny telefon?

- Om det kommer en ny iPhone må du nesten spørre Apple om, sier Lessum.

9 måneder gammel telefon neppe aktuelt
- Men Telenor er vel ikke så veldig interessert i å selge en 9 måneder gammel telefon?

- Jeg hører spørsmålet ditt, men dette kan jeg ikke svare på, forteller informasjonssjefen som åpenbart har fått munnkurv.

Lessum forteller til Nettavisen at de ønsker å få i gang salget så fort som mulig, og at de jobber for dette, men kan ikke si noe mer. Han vil ikke en gang kommentere om dette er en eksklusiv avtale eller ikke.

Mange iPhone-rykter
Det har de siste månedene gått kraftige rykter om en iPhone Mini, ala iPod Mini, og ikke minst en iPhone med 32 gigabyte lagringskapasitet, som de fleste hadde trodd skulle bli lansert på MacWorld i januar. Med denne annonseringen fra Telenor virker denne lanseringen relativt nært forestående.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få kontakt med Netcom fredag.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken