SIANs brenning av Koranen under demonstrasjonen i Kristiansand forrige fredag har vekket kraftige reaksjoner. I går varslet også justisministeren at brenning av Koranen er beskyttet av ytringsfriheten.

I en annonse publisert på forsiden av den pakistanske storavisen The Dawn fordømmer nå Telenor koran-brenningen.

Les også: Justisministeren griper inn etter omstridt brenning av Koranen

Annonsen leser:

«Vi fordømmer på det sterkeste besudlingen av den hellige koran som skjedde i Norge og fortsetter med å uttrykke vår dypeste medfølelse. Vi står solidarisk med våre medborgere og vil være forpliktet overfor millioner av pakistanere i årene som kommer.

Vi vil informere alle de verdifulle kundene til Telenor Pakistan om at det sirkulerer en falsk melding fra PTA (det pakistanske teletilsynet, red.anm.) om at våre tjenester er nede og det er også avkreftet av PTA. Vi fortsetter å være forpliktet overfor folk i Pakistan og vil fortsette med å tilby kvalitetstjenester til alle pakistanere.»

– Tidligere denne uken sirkulerte det falsk informasjon i media i Pakistan om at regulatøren skulle stenge Telenors tjenester, som har medført noe forvirring hos våre kunder. Regulatøren gikk derfor ut med informasjon for å avkrefte ryktene, sier kommunikasjonssjef i Telenor Hanne Knudsen til Nettavisen.

– I denne sammenheng ønsket vårt datterselskap, Telenor Pakistan å informere sine kunder om den feilaktige informasjonen og hadde annonser i fem aviser i landet, sier hun.

Les også Mahmoud Farahmands kommentar: Det er lett å være prinsipiell så lenge man ikke har ansvar for andres liv og helse

Telenor-ledelsen i Norge sier til VG at de har registrert reaksjonene i sosiale medier i Pakistan, men at selskapet har full fokus på ordinær drift.

– Aktiviteten på sosiale medier har de siste par dagene vært avtagende med hensyn til Telenor, sier kommunikasjonssjef Hanne Knudsen.

Koranbrenningen har fått muslimer flere steder i verden til å reagere, og emneknaggen #Boycottnorway, boikott Norge, har blitt brukt i sosiale medier.

Les også: Raser mot politiets hemmelige koran-ordre: – Egne særregler for islam

Lørdag ble Norges ambassadør til Pakistan kalt inn på teppet til Pakistans utenriksdepartement etter koranbrenningen, og tirsdag ble et norsk flagg påtent av demonstranter i Karachi.

Det iranske utenriksdepartementet har også kalt Norges chargé d'affaires til Iran inn på teppet, hvor de ba den norske diplomaten videreformidle Irans protest.

Det var VG som først omtalte saken i Norge.